HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Saturday, November 29, 2008

Fahamilah, mengertilah.

Aku menerima email ini daripada seorang sahabat.
Saja aku nak kongsi dengan sahabat2 blog disini...
Jadi...Fahamilah, mengertilah.
Pis!~
Wanita Cantik yg suka Menangis...

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya
'Mengapa engkau menangis?'
'Kerana aku seorang wanita', kata sang ibu kepadanya.
'Aku tidak mengerti', kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya dan berkata,
'Dan kau tak akan pernah mengerti'
Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,
'Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?'
'Semua wanita menangis tanpa alasan', hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.
Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya,
'Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?'


Allah berfirman: 'Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan'

'Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya'

'Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh'

'Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya'

'Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya'

'Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu'

'Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.'

'Kau tahu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.'

'Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya' tempat dimana cinta itu ada.

'Kirimkan ini kepada setiap wanita yang Anda kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah Wanita. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi. Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar dan ingat akan kecantikan wanita mereka yang azali.. bukan pada kecantikan luaran semata-mata Selami lah hati wanita mu.. dan ingat lah....

Setiap Wanita itu Cantik.

Saturday, November 15, 2008

Semalam yang malang


14/11/2008 - Hari Malang

PJ - FTEC
Report Risk Register - Sepatutnya da submit 3 hari lepas tapi...
Hari-hari buat amendment - Senior ampeh - Tak tetap pendirian - Hari-hari nak tukar itu ini macam2.

Member ulang-alik balik opis reprint and rebind report - Cian sgt - Aku jadi kuli tukar itu ini - Mintak itu ini daripada client - Padahal rini hari last assignment.
Report kena submit hari ni - Tapi macam2 jadi - Working paper besok bos nak tengok - Hish! - Cross ref sume Risk Register ngan Supporting Document - Siap!

But...7.15 malam - Kemas2 nak balik - Shred itu ini - Segala paper - Then...
"Mana working paper yg da Cross Ref tu?" - "Ntah. Xtau. Bukan dalam file ke?" - "I rasa yang I shred tadi tu kot"...kuang3x...

Dalam kalut2 nak balik, kitrg bertiga redo again Cross Ref that working paper. Terpaksa. Sampai 8.30 malam pun blm settle - Tunang aku da tunggu kat luar dari 7.30 td.
Belum settle pun aku kuar balik, biar diorg yg settle kan.

Kuar je dari opis.. - Hujan turun selebat2nya - Aku dan tunang tersadai kat luar opis sampai jam 10 malam - Cam haram - Kena marah - Duduk kat kaki lima tunggu hujan berhenti tapi tak berhenti2.

10.05 malam - Redah gak hujan - Lapar - Makan - Diam - Tak sembang pe - Tunang majuk - Tapau makanan - Hujan - Hujan - Hujan.
Benci 14/11/2008!~

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com