HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Thursday, December 22, 2011

Aisy 2nd Birthday Bash Preparation

Sejak awal Disember ni, Mommy dan Papa sibuk dgn persiapan majlis hari jadi Aisy yg kecil-kecilan nnt. Kepoyoan Mommy terserlah apabila Mommy beriya2 sgt nk buat paper bag sendiri. DIY la konon...

Inilah hasil kerja tangan kami

Bahan2nya: Kertas bungkus nasi lemak, Gam, Riben, Puncher dan kertas label.

Oleh kerana sambutan ni kecil-kecilan saja, jadi kami xbuat kad jemputan pun. Huhu...
Antara persiapan lain yg Mommy dan Papa buat adalah:

1- Tempahan Kek (checked)
2- Menu (checked)
3- Goodie Bags (checked)
4- Snacks Goodie Bags (checked)
5- Decoration and Balloon (checked)
6- Birthday Girl Outfit (checked)
7- Theme Color [RED & GREEN] (checked)

Nanti ade pic ape2 lagi Mommy share ye?


Wednesday, December 21, 2011

It's MY Birthday!

Alhamdullillah...

Mommy masih diberikan peluang hidup di bumi Allah yg fana ini sehingga sekarang (26 tahun sudah!). Terima kasih tak terhingga buat semua yg memberi ucapan dan doa buat Mommy dan keluarga semalam. 20 Disember 2012!!! It's my 26th birthday... Hoyeh!!! Tak sangka terlalu cepat masa berlalu. Sekejap je lagi kita akan melangkah ke kalendar baru, 2012.

Kat bawah ni antara ucapan2 yg dikirimkan di wall FB Mommy, TQ2!










I am officially 26 years old!


Last but not least, tadi opismate baru wat surprise bagi kek ini! Small tapi bermakna. Selama bekerja ni xpenah Mommy dpt kek utk hari jadi dari opismate. Kebetulan pulak sejak semalam dan hari ini ade je makan2 kat opis. Rasa mcm nk raikan hari lahir Mommy pulak (syok sendiri!) Sebabnya ada staff assembly semalam. CEO turun jumpa staff... On my birthday!



Wednesday, December 14, 2011

Business Analysis Foundation Course

Awal Disember hari tu Mommy ada mengikuti Business Analysis Foundation Course selama 4 hari. Menarik sangat course ini. Memberikan input2 berguna utk seseorang yg ingin memegang jawatan sebagai seorang Business Analyst.

Trainer dijemput khas daripada Ireland. Mr Bryan. Seorang lelaki yg agak berusia dan mempunyai pengalaman yg luas dalam memberikan perkhidmatan perunding sebagai seorang business analyst di syarikat swasta, jabatan kerajaan terutamanya dalam industri perbankan. Beliau merantau ke seluruh pelusuk dunia utk memberikan perkhidmatan dan menyampaikan kursus tentang business analysis.

Kursus ini dijalankan di hotel Double Tree by Hilton, Kuala Lumpur. PERTAMA KALI di Malaysia. Wow! Bestnya Mommy jadi sebahagian daripada kumpulan PERTAMA yg mengikuti kursus ini. Oleh kerana kursus ini di KL yg super duper jem itu. Mommy ambil keputusan utk menjejaki KL menggunakan pengangkutan awam seperti biasa. Awal pagi Papa hantar seperti biasa. Transit terus ke stesen Kelana Jaya. Eventho agak jauh utk Papa berulang alik ke Cyberjaya, Papa tetap gigih menjadi REMPIT tegar! Terima kasih Papa! Sebab selalu hantar dan amik Mommy balik keje... Selama 4 hari Mommy ulang-alik Kelana Jaya - Ampang Park, then masa balik Ampang Park - Masjid Jamek - Bukit Jalil!

Buat pengetahuan sape2 yg lama xnaik LRT, sekarang di stesen Masjid Jamek da xpayah susah2 nk beli tiket or touch kad T&G tu... Terus je menuju ke stesen sebab sekarang sistem RAPID sudah berintegrasi antara satu sama lain. Improvement! Congratz RAPID!

Ok2, kita berbalik kepada kursus itu! Jika dinamakan kursus, semestinya akan ada sesi DUDUK DAN DENGAR (SIT AND LISTEN) yg mana semua tahu boring! Tapi xdela sangat utk course ini walaupun ade ketika mata Mommy ni kuyu dan siap bole mimpi2... huhu... (kursus ape gitu nyah!) Kesemuanya ada 14 topik yg perlu Bryan cover dan terangkan kepada kami. Lupa bgitau, kami adalah sejumlah 15 orang je. Kecil je saiz kelas kali ini. Sebab itu kami lebih akrab dan sporting! Even bercampur bangsa Melayu, Cina, India, pelbagai peringkat umur antara 23 hingga ke 60++ tahun. Atau berbeza pangkat daripada Junior Executive hingga ke HOD hingga ke Managing Director. Kami tetap sekepala! Yeah! Xsangka jumpa mereka semua dalam course ini. So SPORTING!

Sepanjang kursus ini, banyak jugak team work yg kami lakukan. Mommy satu kumpulan dgn Chii Wee (from VADS Berhad) dan Zuraidah Gorgeous (from TNB Berhad). Kami adalah wakil kumpulan 1! Bryan pun sangat sporting. Ikutkan saja kerenah peserta kursus ini. Dengan yg datang lambat, yg kerap keluar ke toilet, yg keluar minum sebelum waktunya... Huhu...

Soal makan...Kalau da kursus di hotel, makanan mestila best! Kami semua dapat mkn di 2 restoran di Double Tree ini. Makan Kitchen (Malaysian Local Cuisine) dan Tasco (Italian Food). Ada serba sedikit gambar yg Mommy nk share nnt. Tunggu!

Kesimpulannya, kursus ini sangat sesuai utk mereka yg bekerja di organisasi yg berasaskan ICT dimana mereka membina sendiri aplikasi utk kegunaan syarikat sebagai sumber hasil pendapatan. Business Analyst akan menjadi Project Manager utk mengenal pasti keperluan2 pengguna sistem terbabit dan diaplikasikan ke dalam sistem yg bakal dibangunkan oleh IT Department.

It's December!!

Salam!

Oh! It's December already. Cepat sangat masa berlalu. Pejam celik sudah hampir sebulan Mommy di Seri Kembangan. Alhamdulillah! So far so good. Learning process will still on and on...  All about ISMS, Information Security, Access Control, Password Management, Cyber Crime and other related. Research and reading that may required high level and depth understanding need more self concentration. Okla! New life with new environment.

Hujung2 tahun ini, banyak sangat training yg perlu Mommy attend. Basic/ Essential training jugak utk memudahkan tugasan harian di opis. Disebabkan kesibukan menghadirkan diri ke training2 hujung tahun, hampir lupa Mommy utk menganjurkan "AISY Birthday Giveaway". Betul2 terlupa. Xpe, masih sempat. Mommy akan buat 1 entry khas utk giveaway ini ye? Tunggu....

Tuesday, November 22, 2011

Pejabat Baru

Assalamualaikm semua!

Hampir 2 minggu Mommy senyap je tanpa sebarang update. Maaf ye? Ade ke yg rindu? Cam xde je. Huhu... Okla, Alhamdulillah pada 15 Nov (setengah hari) yg lalu secara rasminya Mommy meninggalkan majikan yg sebelum ini. Terima kasih tak terhingga buat rakan sekerja dan juga semua boss kerana memberi peluang utk Mommy menimba pengalaman bekerja disana dalam masa 4 bulan yg singkat ini. Terima kasih! Selamat Tinggal Subang Jaya!

Dengan itu, makanya serta merta Mommy memulakan kerja bersama majikan baru. Hi Seri Kembangan! Terima kasih CSM kerana menyambut baik kedatangan Mommy walaupun pada pertengahan bulan di penghujung tahun. 16 Nov (Rabu) ok? 

Hari pertama disini berjalan dgn baik. Segalanya masih indah belaka. Bahagian / Unit di mana Mommy ditempatkan mempunyai 10 orang staf. Semua Melayu. Pertama kali Mommy diberi peluang utk bekerja sepenuh masa bersama bangsa sendiri. Disini Mommy diberikan workplace sendiri, notebook, backpack, stationery dll.

Beberapa hari pertama ini Mommy ditugaskan utk memahami dan self-study tentang ISCB Procedures and Manual, Information Security dan ISRM. Tidak lupa juga utk mengenal perbezaan tentang 3 skim yg ditawarkan unit kami. Banyak lagi yg perlu Mommy belajar disini. Terlalu banyak. Semoga Mommy diberikan petunjuk dan peluang utk mempelajari segala ilmu2 baru disini.

Semoga ini merupakan semangat baru utk Mommy memulakan kerjaya baru!~ Chiyok!

Thursday, November 10, 2011

"Aisy mandi koyam!"

Assalamualaikum...

Beberapa hari Mommy leka tanpa menjenguk ke teratak ini. Agak sibuk dengan perkara2 lain. Memandangkan tinggal beberapa hari saja lagi untuk Mommy bertukar ke suasana kerja yg baru. My official last day in on 15th Nov 2011 (half day ok? bole pulak gitu). Then, I will say bye bye to my 2nd CASB. And please welcome me, CS!

Actually, Mommy nk story pasal cuti sempena Hari Raya Aidiladha Isnin lepas. Last minit decision, kami decide utk jalan2 dan mandi manda di WET WORLD, Shah Alam. Lama rasanya tak berjemur bawah matahari. Maybe this is the right time nk spend leisure time ngan family dan Aisy!~

Mommy ajak jugak cousin dan his family and siblings! So in total 14 of us! Hoyeh! Tak sangka plan last minit menjadi. Seawal jam 10 pagi Mommy sekeluarga bergerak ke sana. And, we're so lucky since that day is the last day to get the 15% discount. Sempena apa Mommy kurang pasti. Harga asal tiket untuk dewasa adalah RM12 sahaja jadi harga tiket hari itu RM10.50. Okla, rasa agak berbaloi la jugak.

Seronok rasanya bila tengok zuriat yg kita lahirkan gembira dan senyum sentiasa di depan mata. "Mommy! Aisy mandi koyam!" Itulah perkara yg selalu terkeluar dari mulut Aisy sepanjang kami disana. Seronok dapat main air. Mommy pun xkurang eksaited. Xsabar nk main gelongsor panjang tu. Huhu...

Mula2, kami mandi di tempat cetek je. Sebab gelongsor panjang buka jam 12 tghari. Main gelongsor2 yg lain da pusing 1 Wet World. Ada 3 atau 4 kawasan mandi yg masih 'Under Construction'. Ada rasa rugi sket muncul ketika itu. Sebab xsemua bole main dan mandi. Overall okla, takkan asik nk mandi kat air terjun je, ye dok?

Kami sewa TUBE besar untuk bermain gelongsor tu. RM40. RM20 akan dikembalikan selepas sahaja kita pulangkan balik. Kiranya cas sewa RM20 la... Rasanya dulu2 RM8 je. Nampak sangat Mommy lama xdtg ctu. Sakan Mommy main gelongsor panjang tu. Berkejar2 dgn semangat beratur menunggu turn. Da mengalahkan kanak2 bawah 15 tahun. Aiyak! Wan Aisy jugak xketinggalan mencuba naik. Ingat xnk!

Sambung nnt ya! Papa da sampai.

Sunday, November 06, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha


Assalamualaikum...

Sakit hati sakit jiwa,
Tabahkan hati kuatkan iman,
Mommy ucapkan Salam Aidiladha,
Semoga korban tahun ini dijadikan pedoman.

SALAM AIDILADHA! 
Semoga ibadah korban kita berjalan lancar dan jangan terlalu berkorban demi kepentingan dan kebahagiaan org lain.
Setiap pengorbanan yg kita lakukan jangan diharapkan dengan balasan tapi relakan dengan keikhlasan. Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui.


Thursday, November 03, 2011

20 Perkara yang Membuatkan Wanita Benci Lelaki

Petang2 Khamis ni Mommy ronda2 website sana sini dan jumpa ini!

Jom kita baca!

1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang 'macho' tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah. Cakap baik2 bolehkan?

2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada isteri/kekasih/tunang, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan pasangannya.

3. SUKA 'CUCI MATA'
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama pasangan, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati pasangan kenalah jaga juga Cik Abang! Jaga hati pasangan please!

4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri pasangan dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena report dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh pasangan mereka... Macammana tu? Adil ke?

5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si pasangan. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya. Perlu bertempat OK?


6. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya/berkahwin tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua wanita akan menjauhi anda. Terus terang kan bagus, buat apa nk tipu2?

7. PERASAN
Aduhaiii... lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu... Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji... Janganla perasan sangat!

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan pasangan... Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai. Dengar dulu, baru nilai.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan pasangan, alamatnya... Mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan. Nak manja2 je pun.

10. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut pasangannya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah pasangannya itu amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!

11. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya 'lelaki spedo'. Mereka tak kisah nak kikis duit pasangan dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan... apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!

12. TERLALU KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama pasangan. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau pasangannya pandai membahagikan masa...

13. PANAS BARAN
Aduiii... masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, pergi hidup sorang2!

14. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak... Asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak... Membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Tambah pula, pasangan yg dah ada anak. Janganla merokok sampai ke bilik tidur. Hormat sikit dengan pasangan anda. Kadang-kadang pasangan menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak pasangan mereka membazirkan duit dengan merokok.

15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah... Hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya. Eeeeeuuuuuuwwwww!

16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam 'food machine'. Mereka lemas melihat pasangan mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain ataupun menonton bola sepak bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolehlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama pasangan tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Luangkanlah masa berbicara, berkongsi cerita bersama pasangan anda. Tak salahkan? Barulah kahwin namanya.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan pasangannya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap menghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda. Barulah gentle.

19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.

20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. Hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga! So, xyah kontrol!

Pencarian Blog Follower Bawah 500

Assalamualaikum!

Hari ini sudah Khamis, yeah! Esok, TGIF. My Pay Day! Lambat betul. Orang lain gaji da tinggal separuh pun bayar itu ini. Mommy ni je gaji xmasuk2. Bank pun da sibuk call bila nk settlekan hutang. Aiseh...

Hari ini Mommy mau join SEGMEN anjuran C GENK.

Al-maklum, belog ini tidak femes langsung. Jadi utk memasarkan memfemeskan blog Mommy ini, Mommy perlula rajin join segmen cenggini dan BW. Huhu....

Awk nk join jugak?

Oh..senang je. Ikut instruction kat bawah ni tau?


Syarat-syart penyertaan
 Sila pastikan follower anda bawah 500
 Follow genk [terpulang, lebih baik follow ]
 Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Follower Bawah 500
 Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini
 Dah siap, hantar link anda ke ruangan entri ini
 Tarik Tutup : 11 November 2011, jam 2 petang

Hanya blog yg mempunyai follower bawah 500 je bole join tau. Yg da ramai follower tu maafla ye? Anda da femes. Jadi, BW jela. (^_^)

Wednesday, November 02, 2011

Perkara Menjengkelkan

Assalamualaikum semua

Seperti yg semua sedia maklum, Mommy sekarang sedang bekerja dengan Majikan Ke-2 di Subang Jaya. Diam tak diam sudah 3 bulan lebih Mommy bekerja disini. Tiada apa yg dapat Mommy banggakan atau seronokkan disini. Bukan kerana tak bersyukur dengan apa yg ada. Cuma Mommy xrasa keseronokan dan kepuasan bekerja disini. Sebabnya?

Jengkel 1
Sejak hari pertama Mommy disini, Mommy tidak ada dedicated place / cubicle for Internal Auditor. Sedihkan? Kita da seronok dan beriya2 nak berkhidmat, tapi tempat (workplace) tidak disediakan. Jadi, al-kisahnya 2 bulan pertama Mommy bekerja, Mommy asyiklah bertukar tempat sana sini. Setiap hari pergi HR department bertanya staff mana yg on leave on that day sebab Mommy nk duduk tempat die. Irritating x? Sgt kan?

Mommy faham, yela kerjaya cam Mommy ni sememangnya jarang duduk di opis sebab asyik travel. Tapi agak2la... Jgnla sampai bila di opis, tempat nk duduk pun xde. Sedih tau. Staff2 baru lain ramai je. Tapi diorang ade je tempat. Bila ada cubicle free sbb staff resigned, mesti da ade orang booking. Npe xdibookingkan utk Mommy or dept Mommy? Tula, dianaktirikan sebabnya dept kami hanya 2 orang sahaja.

Jengkel 2
Setelah hampir 2 bulan berpindah randah tanpa rasa malu mencari workplace utk diri sendiri. Akhirnya, CFO memberikan idea supaya kami berdua berpindah ke opis Corporate Office (ala sebelah building je). Tapi sebenarnya Mommy reporting to Management Office. Agak keberatan sebenarnya sebab suasananya berbeza. Kalau di MO, bole buat bising, sembang sakan, gelak kuat2 atau berjalan sana sini sesuka hati. Tidak di CO. Di CO, hanya bole bercakap seperti berbisik2. Nak jawab phone call pun kena keluar opis. Takut orang dengar. Opis sini senyap dan sunyi i tell u!~

Itu satu hal, satu hal lagi workplace Mommy sekarang adalah "HIGHWAY". Cubicle dimana orang lalu-lalang all the time. Sangat merimaskan. Jadi, apa saja yg Mommy lakukan semua orang nampak. Tension! Tak senang duduk mak tau! (mata pandang atas, tangan kat bahu) Nak masuk website apa2 pun perlu sangat berjaga2. Perlu minimize Mozilla / Google Chrome screen ni hingga ke 30% sahaja. Jari pula sentiasa berada di kekunci ALT - TAB, bagi memudahkan pertukaran view screen. Huhu...

Jengkel 3
Mommy telah tiga atau empat kali di'sound' oleh staff2 lain kerana melayari FACEBOOK! Damn la korang.
"Kalau nk restrict, restrict jela. Aku bukak guna broadband akulah! Bukan aku xbuat kerja. Aku ON je FB tu. Nothing much!" 
Garang tak? Ini ayat bengang Mommy. Hehe... Kadang2 access the FB direstrictkan oleh orang IT. Kadang bukak! Entahla xpaham. Diorg punya dengki xde keje, siap generate report yg Mommy access FB. Sistem korang still banyak problem dan bug sana sini, korang sibuk ngan Mommy yg access internet. ON je kot then biar. Itu pun nak dengki?

Maaf ye. Teremosional. Sekian daripada Mommy. JENGKEL!

WW: Subhanallah



Tuesday, November 01, 2011

Contest Anakku Berfotogenik

Contest Lagi?

Yes...

Yes...

[klik pada banner utk join contest]

Since Mommy rasa Aisy agak FOTOGENIK, jadi Mommy nk submit 1 gambar Aisy ketika seronok bermain lari-lari kat contest ini.

Sedang berlarian pun anak Mommy bole tersenyum gembira.
Nama: AISY NUR QAIRINA BINTI MOHD NOOR HAKIMI
Umur: 1 tahun 10 bulan (29/12/2009)
Nama Ibu: FARHANA AQILAH BINTI MOHD SUFFIAN

TAG Contest ini Mommt tujukan buat:

Lupa pulak, Contest berakhir pada
11 NOV 2011 (11.11.11)

2 TAHUN 6 BULAN

Assalamualaikum W.B.T

Diam tak diam sekejap je kita sudah melangkau ke bulan baru, iaitu November. Bulan kedua terakhir sebelum tahun 2011 melabuhkan tirai. Terasa cepat sungguh masa berlalu meninggalkan kita. Terlalu pantas masa beredar tanpa kita sedari. Ternyata begitu cepatlah juga usia kita semua meningkat. Harap dengan perjalanan masa ini dari hari ke sehari seiring dengan kematangan fikiran kita semua.

Hari ini Mommy nak berkongsi tempoh perkahwinan Mommy dan Papa Aisy. Sudah genap 2 TAHUN 6 BULAN. Tak caya? Tengok ini!


Tak sangka, dalam tempoh ini macam2 dugaan dan halangan yg kami lalui. Sudah senang, kedukaan, kelukaan, kegembiraan, keceriaan dan macam2 jenis perasaan.

Semoga jodoh Mommy dan Papa sebagai pasangan suami isteri dipanjangkan sehingga akhir hayat kami berdua, 
Semoga kami sekeluarga mendapat keberkatan dan keredhaan Allah S.W.T.,
Semoga kami dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah serta kebahagiaan yang tiada penghujungnya,
Semoga kami sekeluarga dilimpahi rezeki yang halal dan melimpah ruah untuk kebaikan anak-anak dan ahli keluarga lain,
Semoga kami diberikan Hidayah dan jiwa yang tenang, hati yang baik dan sifat-sifat positif yang boleh memberikan manfaat yang baik kepada semua orang. 
Amin.


Akhir kata, Selamat Datang November 2011!

P/s: Sepatutnya hari ini Mommy sudah lapor diri ke tempat baru. Tetapi disebabkan kekangan daripada pihak atasan sini, Mommy terpaksa menundakan pada 15 Nov nanti. Harap tiada masalah berat yang tiba. Semoga Papa juga ada rezeki ditempat baru.

Monday, October 31, 2011

Abg Macho: REMY ISHAK

Siapa tak kenal dengan Abg Macho seorang ini. 
"HERO BARU MALAYA aka LELAKI MELAYU TERAKHIR"

Sebelum tu jom kita review sket PROFILE dan Latar Belakang beliau.

Nama: Mohammad Zalimei Bin Ishak
Nama Glamor: REMY ISHAK
Tarikh Lahir: 11 April 1982 (Aries)
Asal: Negeri Sembilan

Beliau memulakan kerjaya sebagai pelakon pada tahun 2005, akan tetapi Remy hanya mula aktif dan serius berlakon setahun selepas itu, tahun 2006 sehingga sekarang. Mengikut sumber, beliau diperkenalkan oleh Osman Ali, seorang sutradara Indie. Dan Remy, menjadi sangat terkenal selepas kemunculan beliau di dalam drama bersiri Nur Kasih arahan Kabir Bhatia yang sangat meletup di TV3.

Butiran lanjut tentang Remy, sila klik ini.

Antara drama lakonan Remy yg Mommy suka ialah:
1) Nur Kasih (of course!)
2) Air Mata Nur Salina
3) Sindarella
4)  Arjuna (Drama Bersiri Epik)
5) Awan Dania (Musim Pertama)
6) Sabar (Telemovie Raya)
dan banyak lagi...

Antara Filem lakonan Remy pula:
1) Nur Kasih (The Movie)
2) Cun!
3) Anak Halal 

Filem & Drama baru lakonan Remy yg bakal ditayangkan:
1) Azazil (Filem Seram)
2) 29 Februari (Filem Cinta Muzikal)

Kepada ahli Remy Ishak Fan Community (RIFC), minta tolong bagi Mommy info dan details nk join korang. Pls...

Lately, Mommy asyik termimpi2 kat Remy ni. Bahaya tol! Siap masuk mimpi. 

Nasib Abg Macho ni ade.

Ini dia Abg MACHO kepunyaan Mommy!

Last but not least, Mommy suka kalo Remy dan Tiz disatukan.
 Mommy doakan mereka dipanjangkan jodoh. Sebab mereka sangat sepadan.

Sepadan kan? Sweet kan?
(Credit photo to MediaMalaya.Com)

Teringat pulak zaman bercinta dulu2 dengan Abg MACHO Mommy.

Freebies: ACUVUE Trial Lenses

Salam 

Selamat memulakan minggu baru!

 Hari ini Mommy nk story sket pasal Freebies yg Mommy dapat ni.

Dua2 from ACUVUE

Sebelum ni Mommy pernah dapat 1 pair for 1 month disposable. SINI.
Yg sebelum ni pakai memang comfort cuma perlu berjaga2 sebab material yg diorg pakai sgt soft. Sememangnya perlu berhati2 bila pegang dan sentuh lense tu.

Ini, 1-day ACUVUE Moist. Mommy sedang pakai sekarang. Lama da simpan ni, Mommy redeem guna nama Papa.
Redeem kat Focus Point, Taipan USJ. Tapi Optician bertugas tidak peramah dan tak buat eye checking or screening pun. Too bad. Actually, Mommy nk redeem yg sama as previous redeem. 1-month disposable instead of 1-day disposable. Nak wat cm ne, Optician da bagi alasan 'no more' stock. Amik jela.

Mommy nk review sket. Yg ni punya.
Material sangat soft, a bit hard to handle. 
Bila, pakai now xbpe selesa la pulak. Rasa cm die xstick btl pada mata.
Since, this is no color version Mommy agak seram jugak la. Sebabnya kalo hilang dalam mata sebab dia xstick betul. Susah ooo nak cari. Actually, Mommy prefer lense yg ade color. Senang sket monitor. Nmpk di mata.

Ini? ACUVUE Advance Plus with Hydraclear. Bi-weekly (2-weeks disposable).

Sama cam sebelum ni, cuma 2 minggu. Mommy guess material sama gak. SOFT.

Xpe, we will wait and see k? Nnt Mommy review ek.

Now, still open for ACUVUE Trial Lense. Kalau berminat nk try cm Mommy, visit SINI dan isi form die k?

Selamat Mencuba!~

Sunday, October 30, 2011

Contest - BABY CERIA!

Salam Hujung Minggu Semua!

Hujung minggu dipenghujung Oktober ini, Mommy sekeluarga duduk berehat saja di rumah. Poket agak nipis, memandangkan Mommy punya 'Pay Day' sangat lambat. Jadi, kami sekeluarga bersetuju untuk duduk2 sahaja dirumah. Lebih afdal. Jemputan kenduri juga tiada. Sudahnya Mommy anggap hujung minggu kali ini membosankan. Tiada yang indah untuk diceritakan. =(

Xpela, Mommy isi masa lapang dengan join contest ini!

CONTEST - BABY CERIA!
Anjuran Mycomel Cloth

Oleh kerana contest ini memerlukan undian daripada semua, Mommy berharap awk2 semua sudi2la mengundi AISY. tQ!!!~

Klik picture utk undian k?


Undian anda sangat Mommy hargai! TQ2.

Friday, October 28, 2011

Notis Sebulan

Seperti mana yang semua tahu. Mommy ingin merubah angin ke suasana kerja yang baru dan lebih kondusif. Bukan Mommy tidak bersyukur dengan apa yang Mommy perolehi sekarang. Tapi, secara kebetulan rezeki Allah berikan untuk Mommy tidak melepaskan peluang itu. Jadi, Mommy GRAB it! I will not let go that good opportunity. Opportunity to learn new things, knowing new people, learning new process, new procedures with new earnings! (^_^)

Tapi, Mommy agak frust dengan keadaan yang berlaku sekarang. Mungkin Mommy yang terlepas pandang semua ini. Ingat 2 minggu, rupanya sebulan notis diperlukan untuk Mommy meninggalkan sini. Mula2, sememangnya Mommy faham sebulan. Tetapi selepas Program Induksi daripada HR, menurut mereka hanya 2 minggu. Sebelum outstation haritu, Mommy sudah berjaya tender melalui surat. Tapi pemprosesan dia lambat rupanya. Hanya pada hari ini, Mommy tahu perlukan sebulan notis. Sedih. Baru ingat dapat menikmati kehidupan bekerja baru ditempat baru minggu depan. Ternyata ada lagi 2 minggu Mommy disini. Atau. Mommy perlu membayar setengah bulan gaji kepada majikan sekarang. Tidak....Tidak....

Sehingga sekarang, Mommy belum tahu lagi bila tarikh terakhir Mommy diminta berkerja disini.
Ya Allah, kau permudahkanlah segala urusanku ini.

Mesti ada yang tertanya2 kenapa Mommy macam nak sangat cepat keluar dari sini. Bukan apa, Mommy kalau bole xnk lepaskan peluang dan faedah2 yang bole Mommy perolehi daripada bakal majikan Mommy. Nanti Mommy ceritakan perbezaan kepada bakal majikan yang menjadi pilihan.

Tunggu!

Odisi Aurora 1st Giveaway!

Salam Petang Jumaat!

GA lagi. 

Jangan marah! Mommy suka2 je. Luangkan masa yg sejengkal ini utk post entry GA ini.

Kali ini anjuran Chempaka Aurora! Uniknya namanya seunik orangnya.


GA ini merupakan GA pertama beliau. Jadi, Mommy nk ambil kesempatan nk pertaruhkan rezeki diri sendiri. Mana tau rezeki menyebelahi kali ini.


Mommy menjawab soalan:
Bilakah tarikh entri pertama Odisi Aurora di'publish'? 
Jawapan Mommy: 7 November 2008 (Title: Dan Sebenarnya) 

Tarikh tutup GA: 30 Oktober 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Salam All,

As usual, GA lagi! Lately Mommy was so addicted to join all those giveaway and contest! Dengan harapan ade rezeki utk menang sesuatu. Bole simpan wat kenangan.

Kali ini Mommy join GA anjuran PenMerah.Com.

[Keterangan lanjut berkenaan GA, sila klik banner]

Melalui title GA kita da bole agak bahawa pihak penganjur menyediakan sebanyak 25 hadiah buat peserta. Menarik! 25 ok?

Antaranya:
Pakaian
Barangan penjagaan diri
Perfume
Barangan kosmetik


Untuk GA ini, Mommy nak TAG


Sunday, October 23, 2011

DOA BUAT SUAMI

Doa yang elok diamalkan oleh orang bergelar "ISTERI"


Ya Allah bagi Mu segala kepujian dan kesyukuran sebagaimana layak untuk Mu dengan kebesaran kekuasaanMu dan kemulian wajahMu dan ketinggian kemulianMu yang bilamana Engkau menjadikan dia sebagai suamiku, 

Ya Allah Engkau jadikanlah dia penyejuk mataku dan pembantu untuk aku mentaatiMu,

Ya Allah Engkau jadikanlah aku sebagai penenang untuknya dan penasihat yang diberkati,

Ya Allah Engkau kasihkan aku kepadanya dan kasihkannya kepada aku
Dan rezekikan kami zuriat yang soleh yang menjadi kebaikan kepada agama dan dunia,

Ya Allah jadikan antara kami berdua sebagaimana antara Ali dan Fatimah,

Ya Allah satukan hatiku dengan hati-hati ahli keluarganya dengan rahmatMu 
Wahai Yang Maha Pemurah,

Ya Allah tutupilah keburukanku padanya dan tutupilah keburukannya kepadaku,

Dan perlihatkanlah kepadaku kebaikannya dan redhakan aku apa yang telah Kamu beri kepadaku dan berkati aku padanya,

Ya Allah permudahkanlah ia bagiku dan permudahkan urusanku bersamanya dan jauhikanlah aku keburukannya
Jadikanlah aku berpuashati dengannya dan dia berpuashati denganku,


Ya Allah jadikanlah aku dimatanya hebat dan jadikanlah ia dimataku kecil,

Ya Allah bukakanlah antaraku dan suamiku dan ahli keluarganya sesungguhnya Engkau sebaik-baik pembuka,

Ya Allah yang menghimpunkan manusia pada hari Kiamat, himpunkan aku dan suamiku dalam kebaikan,

Ya Allah Engkau jadikan aku sebagaimana yang ia sayangi dan jadikan ia sebagaimana yang aku sayangi dan jadikan kami sebagaimana yang Engkau sayangi,

Ya Allah Engkau jadikan hati suamiku tergantung kepadaMu dan kemudian tergantung kepada rasulMu dan kemudian kepadaku,

Ya Allah Engkaulah yang menguruskan kenikmatan dan kelazatan dalam kesusahanku,
Jadikanlah kegarangannya terhadapku suatu kesejukan dan keselamatan sebagaimana engkau jadikan api ke atas nabi Ibrahim suatu kesejukan dan keselamatan,

Ya Allah berikanlah petunjuk kepadanya sebagaimana yang Engkau kehendaki dan redha,

Ya Allah Engkau yakinkanlah hatiku bahawa sesungguhnya aku tidak akan dicelakai dan Engkau sentiasa bersamaku,

Ya Allah perkenankanlah

Ya Allah perkenankanlah

Ya Allah perkenankanlah

Amin

McDelivery at JOHOR


Alhamdulillah! Rezeki makan malam hari ini adalah

ini!


Tapi bukan dengan harga itu ek?

Sebab kat hotel, no transport. Mommy pakai je servis McDelivery.

Total cas ialah RM14.95.

Cuma yg Mommy kurang puas hati satu je.

LAMBAT!!!

Order jam 8.02 malam tetapi makanan hanya sampai pada jam 9.28 malam. 

Lama kan???

Yg hantar Bangladesh.

hmm....

Nasibla Manager, McD Perling Mall called kata lambat sket sebab banyak order. Dan nasib baik, order semua betul. No ice. Dan Mommy nak dada dan thigh betul.

1st time try servis ni da kena servis lambat pulak. Sabar jela.

Pariss Hotel, Nusajaya JOHOR


I'm sure all knowing that I'm currently away from KL / Puchong. I'm in Johor Land since last Monday for my audit fieldwork. These two (2) days I had spend my quality time with family and my little Aisy. Later I'll what we did over this weekend. Just wait!

Here, some of the photos capture at Pariss Hotel.

-Deluxe King Room-

The Bed!

The Sink!

The Shower Room!

TV and Working Table!

Symbolic Frame and the Wardrobe!

Mirror! Mirror! Mirror!

Toilet Bowl!

Symbol "P"

Price quite reasonable. RM148 per night (inclusive breakfast for 2pax) for this room.

But, I've got a few comments here:
1] No bell boy
2] No newspaper sent to every rooms
3] Same breakfast menu everyday! (Fried Rice, Fried Mee, Sausage, Baked Bean, Traditional Kuih / Sponge Cake, Cornflakes and Coco Crunch, Sambal, Boil Egg and last Nescafe from Vending Machine)
4] Wi-Fi should be ok, it is just that I cannot access to Facebook!
5] Lamp switching and menthol problem
6] No fridge

Orait then! That's all.

Friday, October 21, 2011

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Salam to all readers!

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Thursday, October 20, 2011

Rezeki Bulan Oktober, Alhamdulillah

Alhamdulillah!

Syukur Alhamdulillah!

Syukur Mommy ke hadrat Allah S.W.T. atas limpahan rezekinya kepada Mommy sekeluarga.

Sebelum ini, Mommy ade kongsi dengan kalian tentang tawaran kerja baru yg Mommy terima kat SINI. Insyaallah, jika tiada halangan Mommy akan memulakan kerjaya baru disana pada 1hb Nov 2011. Harap rakan2 blogger semua dan rakan2 yg mengenali Mommy doakan kesejahteraan dan kehidupan bekerjaya Mommy disana ye?

Tawaran ini merupakan tawaran kerja ketiga (3) setakat Mommy habis belajar. Bermakna ini merupakan bakal majikan ketiga (3) Mommy.

Sejarah pekerjaan Mommy setakat ini.

| CASB | CASB | CSM |

Semuanya bermula dengan huruf "C"

Papa juga sedang menunggu tawaran kerja baru sekarang ini. Harap Papa juga dilimpahi rezeki yg lebih baik daripada sebelum ini utk kebaikan kami sekeluarga. 

Sebelum Mommy lupa, siang tadi Mommy diumumkan sebagai pemenang utk contest anjuran jenama kasut Vern's.



Contest ini dianjurkan di facebook page Vern's.

Hadiah yg Mommy menang ialah 

"RM100 CASH VOUCHER"

Lepas ni Mommy bole shopping lagi kasut2 di Vern's!

Wednesday, October 19, 2011

JINGLE JUNGLE

Malam semua!!!!

Entry sebelum ni Mommy bercerita tentang BREAST PUMP. Sekarang ini Mommy nk cerita tentang barang2 kelengkapan penyusuan.

Ini hasil shopping terdesak Mommy!

Sebabnya breastmilk storage bottle Mommy tinggal dua (2) sahaja. Dan itu sahaja yg Mommy bawa. Xsangka susu masih menghasilkan pengeluaran walau tidak seberapa. Jadinya, selama dua (2) hari Mommy mencari2 seller2 di sekitar Johor Bahru untuk mendapat:

1] Breastmilk Storage Bottle
2] Reusable Ice Pack
3] Cooler Bag

Paling penting harga mesti berpatutan, OK?

Banyak Mommy jumpa yang offer produk Autumnz. Tapi semua di area KL dan Selangor. Dan tidak boleh menjanjikan penghantaran tiba hari ini. 19 OKT 2011.

Alhamdulillah Mommy berjaya jumpa di Facebook. Kak Wana aka Azwana Hassan.

Tapi beliau dan suami menghantar barang2 dibawah!





Yeah! Senang hati da dapat semua item2 ini. Ini first time Mommy mencuba produk Jingle Jungle yang menawarkan harga sangat reasonable. 

Thanks to Kak Wana tlg hantar kepada saya dengan segera!

Thanks juga kepada PAPA sebab belanja Mommy beli kelengkapan ini. 
Next! Breast pump tau. Jangan lupa! MUAH!

p/s: malam ini bole tido lena sedap esok bole pam dengan senang hati even pam pinjam 
(wek! xmalu. pinjam2 pulak!)

Good Nite!

Medela OH Medela!

Salam Rabu malam Khamis semua!


Sekarang Mommy masih berada di bumi Johor atau di lokasi lebih tepat, Bukit Indah Nusajaya. Mommy menginap di Pariss Hotel. (nanti Mommy buat entry special utk hotel ini tau. tunggu....)

Rasanya tak ramai yang tahu bahawa Mommy masih menyusukan Aisy even bukan exclusive / full breastfeed. Yela, biasa balik keje bagi terus. Now da jauh. Mulalah Cik B membengkak. Pada saat inilah Mommy sangat2 memerlukan apa dinamakan sebagai BREAST PUMP. 

Bukan Mommy tak pernah ada. Ada je.
1] Pureen Manual
2] Medela Mini Electric
3] Pureen Electric / Battery

Tapi sekarang semua tinggal kenangan. Hilang keciciran atau kecuaian Papa. Soooooo SAD. Yg pam ke 3 masih ada, tapi xbole diharapkan sgt. I miss my Medela Mini E!!!!!

Mommy nekad, preggy je kali ke-2 Mommy nk beli yg ini!

Medela Freestyle

OR

Medela Mini Electric Plus


At least!

Dan nekad nk full breastfeed my next baby! Pray for me tau, geng!

Ok! Ok! Berbalik kepada cerita asal. Selepas Cik B sudah membengkak, Mommy cuba secara manual. Tapi hasil tidak memberangsangkan. Hanya 1oz untuk lebih sejam ok. Sedih!

Mommy menebalkan muka di hospital (Mommy sekarang da 3 bulan keje sebagai Juruaudit Dalaman di sebuah hospital) bahagian ibu2 bersalin. Bgtau nak pinjam breast pump. Tak malu kan? Xpela, darurat. Nak wat cm ne.

Huh! Nah kau. Ini die kasi!


Ini adalah hasil tidak seberapa Mommy. Tapi lega...


MEDELA LACTINA ELECTRIC PLUS


Best sangat guna pump yg ni. Suction die sangat memuaskan hati. Ini membuatkan Mommy rasa semangat lagi nk extend breastfeeding period buat Aisy sehingga 2 tahun 6 bulan. Bole kan?

Boleh! Mommy mesti BOLEH!

Kerja bukan halangan sekarang. Yg penting NIAT!

Alhamdulillah Aisy tidak meragam kat rumah even tiada bekalan susu dan "T***K" kesayangan die.

Dialog Mommy and Aisy

Mommy: Aisy..... Ni t***k sape?
Aisy: T***k Mommy!
Mommy: Kat t***k ade ape?
Aisy: Syusyu....
Mommy: Susu ni susu sape?
Aisy: Syusyu Aisy!

Comel! Suka bila dengar Aisy mintak susu. 

"Mommy! Nak T***K!" Sambil kat tangan angkut bantal.


♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com