HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Wednesday, August 25, 2010

Kisah gigi

Hai yai yai

Sejak semalam Mommy sakit gigi. Ade 1 gigi geraham ni.

Alkisahnya...


Masa habis study dlu, Mommy sebenarnya da ade rasa sakit pada gigi yg sama. Jadi, da decide nak cabut. Bila pergi je dentist (government je), doc kata gigi ni ok je sihat dan elok lagi. Npe nak cabut? Tapi gigi ni selalu sakit. Doc still xbg cabut. Then balik.

A few days after...

Makan roti, pastu suddenly mcm tergigit batu. Gigi tu pecah! Erk....Sudahnya da mcm ape je. Rupanya gigi tu luar elok but dalam retak. Sabar jela. Patutla selama ni sakit je gigi tu.

Until now after da anak sorang, sakit tu kembali. Tension je. But gigi yg da hilang hampir 2/5 daripada rupa sebenar masih tertanam dalam mulut ni ha... Adoi..

Last year masa preggy, Mommy ade pelan nak cabut. Sebab penah sakit. Tapi hubby xbg. Sebab katanya nnt takut effect baby. Pergi checkup kat klinik pun sama. Doc soh tangguh dlu. Sbb masa checkup tu bulan puasa. Sudahnya tak cabut gak sampai laa...

Dan sejak semalam, gigi ni bukan main berdenyut2 dalam mulut ni.

Adoi!!!!


Gigi oh gigi...


Friday, August 20, 2010

Promosi Kuih Raya from Ida's Home Made Cookies

5 Bekas = RM100

Salam

Hari ini 10 Ramadhan, genap 10 hari umat Islam seluruh dunia berpuasa. Tapi Mommy baru hari ke 4 puasa. huhu... [6 hari cuti, Allah Bagi Cuti (ABC)]

Oleh kerana Hari Raya Hari Kebesaran buat semua umat Islam makin hampir, mesti masing2 sibuk dgn persiapan raya. Hiasan rumah, baju raya, perabot baru, persiapan nk balik kampung, kumpul duit utk duit raya...huhu... x lupa juga kuih raya! Sebenarnya Mommy nak promote kuih raya yg Mama Mommy buat. Cuma tahun ni ade 5 jenis je. But, no worry about rasa die. Mmg sedap. Da lebih 5 thn jual kuih raya ni. Home made tau.

Tahun ni Mommy ade jual 5 jenis je, iaitu:

1) Marble Cookies

2) Conflakes Chocolate Chip

3) Almond London

4) Tart Gulung

5) Conflakes Madu (cup sederhana)

Harga?

Hanya RM22 utk setiap bekas. Dalam setiap bekas ade 50pcs atau lebih.

PROMOSI RAMADHAN KALI INI 5 BEKAS DENGAN HANYA RM100!!! (bole mixed jenis kuih)


Valuable. Tak rugi beli.

Sila rujuk entry tahun lepas pasal kuih raya ni utk gmbr.

Gambar kuih tahun ni, Mommy blm sempat ambil.

Nak order, bole sms ke 012-9057309 atau email ke fanaqila.suffian@yahoo.com.

Selamat Berpuasa!

All that a WOMEN want...

That's all WOMEN want....


....Plain looking husband


....Normal simple ring



....Small wedding reception



....Honeymoon at any place



....Small house for kids to run around



....Lovely children



....Husband is a family man



....but work hard


....Small car for shopping



....Another car for kids



....some collections



....Shoes for each occasion



....some nice outfits



....a bit of cosmetics



....a bit of makeup



....overseas trip once a year



....more often on domestic trips



....Dinner



....Presents occasionally



....Finally, some securities




THAT'S IT.
WOMEN ARE NOT DEMANDING AT ALL!

MANA BANYAK PUN, 20 JE TAU.



Wednesday, August 18, 2010

Mommy Terfikir2

Mommy terfikir2...

Hujung tahun ni igt nak celebrate besday Aisy setahun. Bole sambut besday Mommy skali. ihiks!

Mommy 20hb and Aisy 29hb.


Mommy terfikir2...

Kalo wat majlis pada 25hb, masa cuti Chrismas ok x?

Sebab masa ni mesti ramai orang cuti. 25hb hari ape ek? Sabtu!!!

Okla tu. Nnt bincang ngan Papa ok ke x tarikh.


Mommy terfikir2...

Tema nk wat tema ape? Warna ape?

Pink ok x?

Kek pulak nk kek bentuk ape?

Dlu masa Mommy 1 thn Mommy punya kek no 1.

Aisy punya kek bentuk ape Mommy nak pilih? Ladybird? Love? Barbie?

hua! confuse....

Mommy terfikir...

Venue pulak? Nak wat kat mana? Teringin nak wat kat Restoran mana2. Taman ke... Tempat rekreasi ke? Nnt nak setup leceh pulak.

Hmm...Wat kat umah jela.

Pasang 1 khemah, kerusi meja, hiasan dll. Ok je kan? Selama ni pun kalo Mommy yg celebrate besday pun wat kat umah je.

But kalo wat kat Wetworld Shah Alam ok gak kan?

Huhu... Nnt bincang lgi ngan Papa.

Macam2 Mommy terfikir utk Aisy ni. Nak beli itu ini. Tapi disebabkan kekangan kewangan yg Mommy hadapi sekarang. Niat murni Mommy tu terpaksa ditangguh.

Ya Allah, Kau murahkanlah rezeki hambaMu ini Ya Allah agar aku dapat membesarkan zuriatku ini dalam keadaan sempurna dan penuh keberkatan. Amin.

Tuesday, August 17, 2010

Aisy suka makan

Petang itu.....


Kami bertiga ke tasik berhampiran rumah. Saja nak bawak Aisy jalan2. Mommy teringin minum cendol. Papa beli. Hmm...


Aisy pun sibuk je nak cendol jugak. huhu...
Tengokla gaya die. Macam pandai makan je.


Muka merajuk sambil termenung sebab xdpt minum cendol.
Cute!


Mommy tunjuk camera depan mata.
Senyum pun!
*tengok tangan Aisy. siap masuk poket.


wah! muka happy dapat kuar jln2.



Kat tasik ni jugakla tempat Mommy & Papa posing2 pas Majlis Bersanding dlu.

Kenalkan Masjid belakang tu?


Aisy ngan Mommy yg muka cam xsiap.


Asyik menong je syg mommy ni. Tengok org lain main playground.
Syg kecik lagila. Tunggu da de kaki nnt baru Mommy bagi main playground k?


Pastu Papa beli aiskrim pulak.
Aisy nk juga?
Amboi...


Muka tamau kongsi aiskrim ngan Mommy.


Muka da dapat aiskrim.
Nyum2x!


Papa pulak suap aiskrim.

Anak Mommy da pandai mamam skrg!

Macam2. Makan aiskrim, roti, nasi, biskut.....

Syg Mommy da besar, bulat & tembam!

Monday, August 16, 2010

Nak mengadu

Salam

Hi blog!

Saya nak mengadulah.... Sejak kahwin ni, saya asyik terkepit je.
Antara suami tersayang dan bonda tercinta.

Tension sgt.

Saya cuba gaya hati kedua2nya. Tapi sering ada je halangan. Pasti salah sorang nnt akan tunjuk perasaan dan luahkan ketidakpuasan hati mereka.

Terkadang rasa seksanya.
Saya tak nak menanggung dosa hanya kerana saya tidak dapat mengikut @ memenuhi permintaan mereka. Saya hanya dapat berharap mereka faham tentang keadaan & situasi saya ini. Saya minta maaf jugak seandainya kalian berdua marah & terasa hati dengan saya. Saya keliru. Saya tak sampai hati. Tapi hati saya tetap sayang kalian berdua. Sayang sgt.

Harap semuanya kembali baik seperti asal. Hari ni da Ramadhan ke 6. Tapi ketenangan yang saya cari, belum saya temui. Apa perlu saya buat?

Cute Baby Contest @ Huiyo Bazaar

Salam...

Lama sgt Mommy biarkan blog ni bersawang tanpa sebarang update dan cerita baru. Bz dgn blogshop Mommy, AnaliaForYou. Kepada sesiapa yg berminat nak shopping ngan Mommy, jomla. Support my bisnes k? Dan buat sesiapa yg da pernah bershopping ngan AFY. Thanks so much dan Mommy minta maaf kalo ade kekurangan, kelambatan order anda. Segala komen anda akan Mommy terima.


Btw, kali ni Mommy nak kongsi cerita hujung minggu ritu. Sabtu, 31 July 2010. Mommy mendapat invitation kat FB utk dtg ke Huiyo Bazaar dan sertai baby contest yg diadakan oleh penganjur, iaitu owner Little People Home Boutique. Mommy pun bersemangat la nak daftarkan Baby Aisy masuk contest tu. Huhu...Pendaftaran RM10 je.


Hari bazaar berlangsung, Papa keje. So, Mommy kat umah ni bersemangat nak siapkan Baby Aisy. Nak pakai dress yg pakai masa Cukur Jambul dlu la.

Tadaa!!!!
[Anak Mommy yg cute lg bulat]

Papa sampai umah lebih kurang pukul 2. Mommy pun cepat2la bersiap. Takut lambat pulak sampai lgi. Jln pulak mesti jem. Contest start pukul 3. huhu...

Kami sekeluarga tiba di Dewan MBSA Seksyen 7, Shah Alam kira-kira jam 3.15 ptg. Terus kami mendaftarkan nama Aisy sebagai bukti kami hadir. Lepas daftar, kami berjalan2 dlu sbb masih ramai yg blm dftrkan penyertaan @ dgn kata lain, ada yg xhadir. Mommy pun ape lagi. Shopping tdg! Papa layan kan je.... Igt nak carikan Aisy dress, tapi xde yang berkenan pulak.

Hehe...Walaupun panas pakai dress ni. Anak Mommy tetap maintain cute. Xwat perangai pun. Masa ni nak tunggu giliran nak tunjuk diri pada para juri.


Lama sangat tunggu keputusan keluar, Aisy sampai tido2. Cian anak Mommy. Papa pun join tido. Peserta xramai hari tu. Dalam bpe belas orang je. So, peluang anak Mommy nak menang agak tinggi. =)

Tunggu punya tunggu, punya tunggu...Nama Aisy xdipanggil2. Rupanya, Aisy pemenang!
Aisy, anak mommy the winner of Cute Baby Contest, Huiyo Bazaar.

Alhamdulillah! Rezeki Aisy. Menang RM100.

Amik hadiah sambil tido. Anak Mommy yg kepenatan.
  
Balik dari Bazaar tu, kami sekeluarga singgah ke Tasik Shah Alam. Lepak2 tei tasik sambil makan McD. Nyum3x!


Aisy mamam French Fries.
Huhu....Tu jela dlu kisah kami buat masa ni. Ade banyak kisah lagi. Kisah sadis dan sedih. Tapi cam xsempat nak diceritakan di sini. Nnt kongsi ek?

Wassalam.

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com