HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Sunday, July 31, 2011

"Help me I need a MAKEOVER Competition SEASON 3!"

Salam Ramadhan!~

Lama sudah Mommy tak join mana2 contest samada di FB atau blog2 blogger. Kali ini Mommy nak join contest anjuran Aleeya's Touch





 Mommy pertaruhkan gambar ni dengan makeup nipis sahaja. 


Harap ada dikalangan anda pengunjung blog Mommy dan kawan2 blogger sudi mengundi. 


Cara-cara untuk mengundi:
1) Anda diminta untuk mengundi FB page Aleeya's Touch. 'Like' pada LINK INI.
2) Sila 'Like' gambar saya ini. KLIK SINI.

Hadiah-hadiah yang disediakan untuk para pemenang juga sangat menakjubkan.

CUBA ANDA LIHAT!


Sgt menarikkan???? Sila klik imej untuk gambaran lebih jelas.

Harap anda semua dapat tolong mengundi agar Mommy dapat merealisasikan impian Mommy untuk kelihatan cantik jelita dan berseri2 dengan hasil solekan make over daripada Aleeya Zailan.

Terima kasih.

Friday, July 22, 2011

Johnson's Baby of the Year 2011

Salam!~

Minggu lepas, Mama kepada Mommy terjumpa berita tentang Johnson's Baby of the Year 2011. Yela, Mama tu hari-hari baca surat khabar. Harian Metro. Memang aktiviti wajib Mama untuk baca surat khabar. Kalau tak, tidak lengkap hidup beliau. Mama kata tak join ke contest ni? Aku kalau bab2 contest untuk baby sekarang mmg pantang. Mana yg bole nk join je.

Jadi, malam tu Mommy google la web yang diperkatakan dalam berita tu. DI SINI. Tahun lepas, 2010 yang menang baby india lelaki. Mommy pun browse la cara-cara untuk menyertai contest ini. Rupanya Johnson's ada tawarkan In-Store Photoshoot. Terbuka kepada semua pelanggan yang membeli barangan Johnson's. Sesi bergambar ini masih dibuka sehingga 19 Ogos 2011. Tarikh tutup contest 31 Ogos 2011. Penyertaan melalui online pun dibuka juga. Sila lawati link diatas ye untuk maklumat lanjut.

 Oleh kerana terlalu excited, Mommy plan ngan Papa nak pegi ke Jusco Equine Park pada Ahad lalu. Antara Jusco yang berhampiran kami. Peremata-mata utk mendapatkan barangan Johnson's dan untuk join contest ini. Hehe... Lagipun kami memang pelanggan tetap Johnson. Semua barangan mandian memang Johnson. Cubalah ambil peluang yang ada. Mana tau kami bole menang hadiah-hadiah dan wang tunai kat bawah ni.

Menarikkan? Tu yang Mommy excited. Kepada sesiapa yang ada baby lingkungan umur diatas, jomlah join. Mana tau ade peluang untuk jadi shortlisted. =) Sebenarnya contest ini ade buka untuk online contest juga. Berpeluang utk memenangi tiket melancong ke Disneyland Hong Kong. Cuma pada Mommy agak leceh. Sebab nk kena scan resit and upload bagai. Lagipun xde scanner. Huhu... Pape pun Aisy da join. Harap diberi peluang terpilih dalam senarai pendek baby comel dan sihat...

Sekiranya nilai pembelian melebihi RM20.00 dalam 1 resit, boleh dapat gambar seperti ini:

 Ini gambar Aisy yang telah diframekan. Ok x?

COMEL & SIHAT tak pada pandangan anda?

 Semasa sesi bergambar. Ingat nak suruh Aisy berdiri je tapi jurugambar suruh duduk dalam baby chair tu je. Senang nak uruskan.


Selepas bergambar kami makan di A&W. Layan!~ Lapar da kan? Then kat depan A&W ade event Carnival Shoes daripada Jusco. Sempena Mid Year Sale nak raya ni. Sementara tunggu Mommy nak try kasut pelbagai design dan brand tu, Aisy jumpa benda alah kat atas ni. CERMIN! Sibuk main depan cermin. Budget lawa la anak Mommy tu. Siap main cak! cak!. Cute!!!!~

Akhir kata, harap gambar Aisy terpilih dalam senarai Top 20. Sebab mereka hanya akan pilih 20 baby sahaja ok???? Semoga nama Aisy Nur Qairina Binti Mohd Noor Hakimi naik. Amin.

Thursday, July 21, 2011

BARU

Bismillahirahmanirrahim....

Alhamdulillah...

Azam Mommy untuk mengubah ke rutin kehidupan baru peringkat pertama tercapai. Mommy berjaya mengubah haluan daripada KL ke Subang Jaya. Daripada 8.30pg - 6.30ptg ke 8pg - 5ptg. Akhirnya, harap sangat perubahan ini tidak memberi masalah yang banyak untuk  Mommy menjadi kehidupan sebagai isteri dan ibu.

Walaupun perubahan ini tidak dapat membuatkan mengelak daripada outstation, Mommy tetap bersyukur. Semoga Allah murahkan rezeki Mommy disini. From one CASB to another CASB. Aishh....!~ Mommy mengharapkan permulaan yang baik disini. Dengan suasana baru, kawan baru, tugasan baru (walaupun tugasan asas tetap sama), boss baru, gaji baru, lokasi baru, laptop baru dan macam-macam la baru. Hehe...

Hari ini, genap 5 hari bekerja Mommy di CASB baru. Tidak banyak yang boleh Mommy kongsikan. Sekarang Mommy masih didalam tempoh belajar, memahami dan mengenali proses dan konsep bekerja disini. Tugasan yang bakal Mommy jalankan telah di terangkan. Medan? Vietnam? Nusajaya? Taiping? Miri? Bintulu? Antara lokasi yang bakal Mommy pergi... Cuba nak elak, macam susah. Dugaan lagi... Harap dapat lalui ini semua dengan tenang dan tabah. Demi kerjaya dan mencari rezeki.

Oh, ade lagi 1 'baru' yang Mommy nak kongsi. Semalam Mommy da nampak gigi baru Aisy. Nak tumbuh gigi yang ketujuh (7). Gigi bahagian bawah, sebelah kanan. Patutla dua tiga hari ini Aisy asyik meleleh je air liur. Rupanya nak menambah gigi.

Okla, sambung nanti. Mommy nak sambung menganalisa data yang telah diekstrak pagi tadi. Accounts Payable process watch out!~

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com