HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Wednesday, May 28, 2008

semalam

Aku keje, tempat client, Bangi.
Aku dan Mr CV, hanya berdua.
Kena marah, not performing.
No issue! I don't understand you!
Every issue just like 'kacang putih'.
Aku nangis. 4 titik air mata.
Xde selera makan. Wat keje.
Jalan sana, jalan sini.
Macam kucing nak beranak.
Kena marah lagi, aku menjawab.
"Tommorow, you go to help Mr Small Old Man."
Client marah plak. Komplen.
Keje sendiri pun xbagus.
Aku kene komplen, marah, kutuk. Segala.
Balik kul 7. Nak mkn. Lapar.
Tapi xmakan. Jumpa ex-rumet.
G kedai kad kahwin. Kadkahwin.com.
Hentian bas Kajang.
Balik. Sampai umah kul 9.
........................................................................
........................................................................
Telefon jahanam. Tak boleh tido.
Lapar. Nonton Ghost Whisperer.
SMS. Miskol.
No respon.
Tdo.

Friday, May 23, 2008

-kehilangan-

"Aku yg kehilangan dalam diri sendiri

Memburu dalam bayanganmu

Gelak ketawa engkau ...."

Hish...! Lagu apa ni? Mcm penah dgr...Ntahla...

Kehilangan... Rasa sakit kan bila kita kehilangan sesuatu yg kita suka & sayang. Bagi aku, aku da lali dgn kehilangan, kehilangan duit, kehilangan org tersayang, kehilangan brg kesukaan dan macam2 la.. Tapi kali ini aku nak bercerita tentang sesuatu yg aku hilang tanpa aku sedar dan duga. Nak tau x?

#########################

Ceritanya bermula begini...

Pada suatu hari ahad yg aku pun da lupa tarikhnya, aku, Mama dan Adik bersiap2 ni. Kitrg bersiap nak dekat2 kul 12. Pakai lawa2 la konon... Pakai baju kurung... Da tu pakai bedak, pakai celak pulak, pastu lip gloss...Da...Siap!

Ktrg pun kuar la... Nak g Kenduri Kahwin sbnrnya... Sampai je kat sana (dekat je ngan umah tp nek kete gak la, jln kaki nnt make up cair).... Ktrg terus bedal la lauk yg ade. Style buffet. Da amik makanan, ktrg duduk & makan. Sedap jugak.

Aku: Adik, g amik ayam lagi. Sedap plak...

Adik: Ala...Along la g. Adik malu.

Aku: Nak malu apa? Amik je..Along nak kepak tau. Nak kan? G amik.

Adik mengangguk sambil pergi dgn wajah pasrah.

Sesudah kekenyangan, selepas Mama jumpa tuan rumah. Ktrg pun balikla...

#########################

Dalam kereta...

Aku: Adik, mana batu cincin Along yg satu ni? (sambil aku menunjukkan ke arah cincin yg telah kehilangan satu batunya)

Adik: Ntah. Mana adik tau. Bila ilang?

Aku: Baru nila...Td ade. Betul..Ntah2 Along da termakan x td? Da telah da agaknya...Hua! Mesti Abg Kimie marah...

Haa....Gitula ctenya aku kehilangan batu cincin tunang ku. Sedih woo... Dala kene marah...Sedih2x....

Dekat sebulan aku x pakai cincin tu...Sebab takut hilang lagi.. Sudahnya ari sabtu bila ntah aku g Tomei. Gantikan batu yg hilang tu. Aku soh diorg ikat batu-batu tu kuat2. hehe...

p/s: bsk, jgn marah... (sambil wat muka tersipu2) ihiks!

Saturday, May 17, 2008

Makk!!~ Adik Makan Suratkhabar!!~


Tina, 8 tahun, di suruh oleh ibunya untuk menjaga adiknya yang sedang bermain, kerana ibunya sedang memasak.

Ketika sedang bermain, adiknya itu memakan suratkhabar hampir habis 1 halaman. Tina sangat terkejut dan takut dimarahi oleh ibunya...

Tina : "Ibu.... Adik makan surat khabar sampai hampir habis!!".

Ibu : "Apa?!"

Dengan terkejutnya dan sambil berlari.. Si ibu merebut sisa suratkhabar yang ada. Lalu dengan senyum si ibu menjawab....

Ibu : "Emm.. biarkan lah dia.. Ibu ingatkan suratkhabar hari ni..".

Monday, May 12, 2008

+..AnAmY's BiBah..+

Assalamualaikum..

Today, i would like to introduce Anamy's beloved "Bibah"...


The one and only Bibah that me n Kimie have. Hi... Welcome to Anamy's Life "Bibah"!!!


Up here is the scratches that I have done to my "Bibah" on the 3rd day of using it. Sorry my dear "Bibah"...hehe...

That's all. Just want to let you know about Anamy's Bibah.

Thursday, May 08, 2008

Rokok oh Rokok


Aku suka dengan sign ni. Tapi ramai orang yang tidak ambil peduli dengan maksud sign ini. Hanya memandang seperti tiada apa-apa yang ingin disampaikan.





Tidak berkecuali sign ini juga. Sebesar-besar saiznya terpampang di tepi jalan raya. Langsung dianggap seperti tiada apa. Hanya sebagai perhiasan di jalanan. Ramai kalangan rakyat Malaysia mengabaikan sign tersebut. Sungguh menyedihkan.

Jualan rokok di kedai-kedai, semakin laris di jual. Lebih laris di Langkawi dan Labuan kerana disitulah kawasan Bebas Cukai. Ramai yang tidak kisah membakar duit dengan membeli rokok. Berhabis duit hari-hari kerana rokok pun mereka tidak kisah.

Persoalannya,

KENAPA MESTI SESEORANG ITU MEROKOK?

APA NIKMATNYA MEROKOK TU?

Aku musykil. Sebabnya, pada aku merokok tu membazir. Tidak mendatangkan apa2 faedah. Ada yg kata untuk melepaskan tension. Ada juga yang kata sebab kawan. Ada juga yang berkata sebab da menjadi kebiasaan. Mmm.. Ntahla. Yang pastinya, aku tak suka rokok.

"Katakan TAK NAK pada ROKOK!!!"

-"MaMa"-

8 Mei 2008 (Khamis)

Jam 5.30 pagi

Mama: Along... Along... (dgn nada sedih)

Along: hhmm...

Mama: Mama mimpi Abah..

Along: hmm? (aku terus peluk Mama)

[Mama nangis..Nangis semahu2nya. Lama2 tangisan Mama makin kuat. Lalu Adik tersedar, dtg peluk Mama juga.]

Mama: Mama rindu kat Abah.. huu... huu... (Mama masih nangis)

Along: Kalo Mama sygkan Abah, Mama jgn nangis cam ni k? Kita byk2 berdoa utk Abah. Biar Abah tenang kat sana. K? (sambil air mata Along juga menitis satu per satu... membasahi pipi)

[Tangisan Mama kurang. Adik diam je tpi masih memeluk Mama.]

Jam 6.00 pagi

Semua bangun, mandi, solat Subuh dan lalui hari ini seperti biasa.

Mama antar Adik dan anak2 jiran ke sekolah. Along, g keje...

Wednesday, May 07, 2008

Teka-Teki

"Teka Teki Teka Tekuk,
Ular mati dalam mangkuk."
[Haha..Ular2, cam ne ko boleh mati dalam magkuk tu?]
ihiks!..nila pantun dua kerat yg aku selalu sebut kecik2 dlu.
lagi 1 yg aku suka,
"Siakap Senohong, Gelama ikan duri,
Bercakap bohong, Lama2 mencuri."
Aku selalu igtkan diri aku tentang tu.
Supaya aku x buat n jadi camtu. Tapi, kita ni manusia hanya insan biasa. Tak boleh lari daripada kesalah walaupun kecik salah tu. Berbohong tu mesti ade, xde 10 kali, 2 kali mesti ade kan?
Macam ni...
Aku sebenarnya ada teka teki nak bagi korang jawab. Jawab tau...
"MACAM MANA KANCIL BOLEH JADI BABI?"
Haa.. cuba teka. Good Luck!

Aku yg Kini Sakit

Dalam kesakitan yg terlalu mendalam dan menusuk kalbu ni, aku tetiba teringat lagu ni...

".....And I'm so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishing you were still here
Said I'm so sick of love songs so sad and slow
So why can't I turn off the radio?"
Nila lagu So Sick daripada NeYo. Aku kini macam sick dalam lagu ni. Sakitku bukan pada fizikal, tpi hatiku. Hatiku sakit, sakit teramat sgt. (Apa kena dgn aku ni?) Aduh! Pls don't screw up my life....Pls...
Sekarang aku teringat lagu ni plak...
"....And I hate how much I love you boy
I can't stand how much I need you
And I hate how much I love you boy
But I just can't let you go
And I hate that I love you so ...."
Hua!!! Aku nak nangis. Sorila kalo terlalu emosi. Start dari hari ni aku nak jadikan blog ni sebagai Diari la. Bole ke? Tolongla guys, nasihat aku yg sedang gila ini. Sakit aku ni sampai aku hilang selera. Nak makan xble. Wat keje rasa nak muntah. Pastu sik cirit je...
Aku Benci Kesakitan ini... Sentiasa menyerang aku dikala aku keseorangan... Aduh!

Tuesday, May 06, 2008

...:::::Sampai Syurga:::::...

Sampai Syurga...Tentu korang tahu lagu ni kan? Lagu Faizal Tahir. Buat pengetahuan korang, 1st time aku dengar lagu ni, aku wat dek je. Cam xbest je...2nd time. 3rd time pun sama. Xbestla.. Sudahnya da sampai kebanyak kali aku dengar, akhirnya minda aku bersedia utk mendengar satu persatu bait-bait lirik lagunya...
Aku pasrah. Lagu ni mmg best, bukan sebab susunan muziknya. Tetapi kerana liriknya yg penuh makna bagiku. Terlalu bermakna. Jadi, lagu ni pun aku nak kongsi dgn korang. Hayati lagu ni juga ye? Thanks so much...
Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu
Dan diriku untuk kamu
Belum pernah ku merasai begitu
Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu
Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu
Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu
Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja
Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku
Hanya satu
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
Jgn lupa, baca lirik ni sambil menyanyi tau. Lebih penghayatan. Selamat Mencuba!!!!

...:::::Kian:::::...

Tadi balik dari ofis aku terdengar lagu ni... Syahdu liriknya. Jadi aku nak korang sume pun hayati lagu ni k? Pada koranglakan, pe maksud tersirat disebalik lagu ni...

Kian jauh
Kian hilang
Kasih antara kita
Nampak tenang
Pada zahirnya
Tapi batin terseksa

Yang terguris tak nampak dimata
Yang terhiris terluka
Sesekali terbit air mata
Tahan sebak didada
Ke manakah...nak dibawa
Resah kian melanda
Di manakah...
Hendak ku khabar
Pilu di dalam dada
Bila kasih di hujungnya nyawa
Rasa ingin dimanja
Perasaan pun kian tersentuh
Bila rindu ini berlabuh
Apakah yang dikejar dalam hidupmu ?
Berkali ku kata padamu
Kita singgah di dunia yang sementara (FaNa)
Penuh tipu daya

Yang kekal
Disana
Biarlah..kita bersama
Usahlah
Hanyut terus terlena
Kerana dunia
Pada aku masih ada
Kasih belum terhakis
Sebenarnya..sudah lama
Ku sungguh berkecil hati
Pada aku, lagu ni berkisah tentang seseorang yg sedih seperti ditinggalkan atau dilupakan oleh kekasihnya. Tapi dia masih sayang dan terlalu sayang..
Mmm... Ntahla.. Pada korang?

Monday, May 05, 2008

..:Client Place:..

Setelah hampir seminggu aku tidak mengeluarkan post baru, jadi arini aku rasa aku nak wat post la walaupun bukan post ilmiah.

Hari ini buat kali ke 4 aku terpaksa berpraktikum di tempat client. Sebelum2 ni di Seri Kembangan dan Shah Alam. Kini aku di KL, Menara Tun Razak. Walaupun dekat je dgn office, but client yg nila paling byk keje. Hua!!!

Hari ini jugak la buat pertama kalinya dalam sejarah aku drive g keje sengsorang. Hu...
Aku bawah bibah sorang2, tapi ade pulak yg majuk.. (Sori bsk, namaw majuk2 k?)

Berbalik kepada keje aku td, disebabkan office client tu kat KL aku terpaksa membayar parking yg mahal. Tp nasib ble claim. Huh! Kopak cam ni kalo ari2 parking smpai berbelas RM. Habis $$$ aku...

Mmm...Xpela, atlis bila aku g tempat client byk la pengalaman aku dapat. Daripada dok opis ari2 keyin database je. Bosan! Xpun binding or surfing. Haha...Mcm xkeje plak.. Rasa cam xsabar plak nak bis praktikum ni...Lagi sebulan je.. Aku nak kejela..Bila da de gaji, senang sket...Masalah duit pun settle kot. Eh, ke lagi banyak nak belanja nnt. Haha...

Cakap pasal keje n duit ni,

"Macamana cara korang sume carik duit poket tambahan?"
"Adakah korang puas hati dgn keje and gaji yg korang dapat sekarang"
(yg ni kawan2 yg masih student xjawab pun xpe)

Tlg sket kongsi pengalaman and pendapat.

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com