HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Saturday, September 24, 2011

Blackmores Our Best Moments


Salam Hujung Minggu!

Minggu akhir2 Syawal ni Mommy saja gatal2 join contest ni.

Hadiah die menarik. Jomla sama2 support and vote Mommy k? Pls....

Please......

Cara2nya seperti dibawah:






Jom tengok hadiah2 pulak:

See....


Best kan?

Kalo xdpt ke Singapore, Genting pun jadilah!

Yook like Mommy sekeluarga!

Monday, September 19, 2011

Online Shop adalah Best untuk SHOPPING

Sedang Mommy mem'browsing' sana sini di Internet lewat malam td. Mommy sampai ke blogshop ini.



Tapi, hanya sekarang Mommy berkesempatan nk post entry utk join giveaway anjuran Cik Bihah kita ni. Bole kan? Bole kan?

Dikesempatan ini, Mommy nk review sket tentang produk2 yg ditawarkan di KZNabihah.

Jom tengok!


Produk disini of course utk keperluan fashion kaum wanita. Semestinya! Lagipun kita orang2 pompuan yg rajin menSHOPPING compare ngan orang2 laki. Tak gitu?

Antara produk yg Mommy tertarik adalah...





Cardigan dan Maxi Dress...

Cik Bihah ni berani mencuba orangnya dan beliau tidak takut pada fashion. Cayalah!

Ups! Tidak lupa. Mommy pun ade small blogshop.

Bole visit cni k?


Syarat-syarat utk join giveaway ini adalah seperti berikut:


Hadiah-hadiah pulak...


Tidak lupa, sponsor hadiah utk tempat ke-5 dan ke-6.

Owl Necklace by NOYIS



Lastly, jom kita ramai2 join nk?


Thursday, September 15, 2011

Quick Update: Freebies September 2011

Salam

Just quick update from Mommy!

Freebies from Focus Point

You guys want also ACUVUE lense free for trial!

visit here


This is mine! Clear lense, no color. But I Love it! Its comfort me.

Next!






Freebies from Estee Lauder

New fragrance
"SENSUOUS NUDE"
Complimentary Sample



Sharing is Caring!
Limit stock. 
Pls visit here


Wednesday, September 14, 2011

I'm Officially CATALYST Distributor Agent

Salam Semua!


Mommy kini telah menjadi Distributor Agent yang sah untuk Produk Catalyst. 


Sebarang order produk ini bole dibuat melalui Mommy ye.
Especially, Virgin Coconut Oil (VCO) produk catalyst yang sememangnya sedang hangat di pasaran Malaysia sekarang.

Senarai produk Catalyst:

1) VCO Softgel Capsule 
60 biji kapsul lembut (RM39.90 / RM43.90 SS)

VCO Pure Oil
 [VCO jenis cecair.untuk diminum atau disapu di tempat bermasalah] (RM39.90 / RM43.90 SS)

2) Collagen Catalyst 
15 sachets / 3gm each (RM59.90 / RM65.90 SS)
 

3) Catalyst Fiber Drink 
15 sachets /25g each (RM59.90 / RM65.90 SS)
 
4) MIND STAR (Brain Booster Nutrients Supplement)
15 sachets /25g each (RM 59.90 / RM 65.90 SS)
 
5) VCO HAIR TREATMENT 
Moisturizer (RM 39.90 / RM 43.90)
 
6) VCO HAIR REVITALIZER
(RM 39.90 / RM 43.90)
Credit to: www.eazycatalyst.com

COD diterima untuk kawasan sekitar
PUCHONG / SUBANG JAYA / USJ  
dan kawasan yang berhampiran.
(sila hubungi saya untuk maklumat lanjut)
Utk sebarang order, bole hubungi saya:
FARHANA di 012-9057309
email ke analiaforyou@gmail.com

Terima kasih.

Contest Banner Eyriqazz.Com

Happy Wednesday all!!!


Hari ini Mommy nak join contest banner anjuran Eyriqazz.Com.

Sebenarnya Mommy xpenah join contest cenggini. Ni 1st time atas sokongan Papa Aisy.

Hadiah yang ditawarkan juga menarik sebab ade sponsor. Jom kita lihat apa hadiahnya...

Tempat Pertama - RM100 Cash + Banner untuk mempromosikan blog/blogshop di blog eyriqazz.com dengan banner  bersaiz 468x60 (banner kena sediakan sendiri) di bawah entry selama sebulan. 

Tempat Kedua - RM50 Cash

Consolidation Prize - RM10 x 3 pemenang


(sila klik pada banner utk view yg lebih jelas)

 Ini adalah banner yang Mommy pertaruhkan. Harap dapat menambat hati empunya blog. (^_____^)

Tarikh tutup contest adalah pada 23 September 2011

p/s: "Contest Design Banner Eyriqazz.Com ini ditaja oleh AbangEnsem.Com"

Friday, September 09, 2011

September Birthday GA!!!

Yang lain nk join jugak? Jomla.

Tempoh GA ini adalah:
1 September 2011 sehingga 27 September 2011 (11.42pm)

Sebenarnya Mommy punya birthday lambat lagi, in December. Tapi bulan September ni ade 2 kenangan buat Mommy. 

1- 1st time bergelar kakak pada usia 3 tahun selepas Mama Mommy melahirkan adik Mommy, Angah pada 22 September 1988. Sekarang da 23 tahun da umur die. 

2- Pada bulan September 1999, Mommy mula bercinta ngan Papa iaitu pada 15 September 1999. (1509) Dan sebab itu kami nikah pada 1 May 2009. (1509)

Birthday Mommy pulak is on 20th December!!! Soon!

Ok, pada lain2 yg nak join. Jom ramai2!

Kuiz Mingguan Ramadhan - eightDesigns Boutique

Review eightDesigns Boutique


Mommy selalu shopping on9 kat cni masa zaman bujang muda remaja. Bila da kahwin, selalu usha2 je latest design daripada Butik Kak Sue yang terletak di Bandar Baru Bangi tu.

Hari tu tergerak hati nak join Kuiz Mingguan Ramadhan - eightDesigns Boutique.

Setiap minggu, sesiapa saja bole menyertai kuix mingguan ini. Kebetulan Mommy join kuiz minggu ketiga.


Mudah je kan?
Dan slogan Mommy yang simple dimple adalah:

 Dan tak sangka rezeki menyebelahi Mommy. Hadiah RAYA!

 Nama Mommy baik untuk cabutan bertuah kuiz minggu ke-3 eightDesigns.

Huhu...Mommy telah memilih hadiah free ini. Ada beberapa yang menjadi pilihan Mommy seperti:

 Chiffon Blouse - Lily

 Button Shirt - Intan

Palazzo Pants - Aini

Tapi sayang, item sold out. Akhirnya Mommy decide memilih....


Tadaaaa!


Chiffon Blouse - Aida (pink)

Thanks to Kak Sue sebab cabut undi nama saya!
Hadiah sampai pada hari Jumaat (28 Ogos 2011) sebelum cuti raya. TQ2!

Tgkla gaya Mommy pakai blouse tu even xsecantik Maria Elena kan?
-Rasmi baju baru semasa menghantar Bakim daftar masuk UTM. Pakai sampai ke Johor kot.-

Cantik x?

Jadi kepada sesiapa yang suka g, online shopping anda boleh la lawati website butik ini di

(klik pic untuk ke website eightDesigns)

(^_____^)


Giveaway : pencarian BLOGLIST tegar!

Salam semua!

Rasanya belum terlambat untuk Mommy mengucapkan 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!!

Walaupun hari ni da masuk hari ke 11 umat Islam di Malaysia meraikan hari lebaran ini, tapi perasaan raya itu masih Mommy rasai. Banyak lagi rumah saudara mara dan sahabat handai yang belum Mommy ziarah. (sambil kumpul duit raya untuk Aisy)

Sebenarnya Mommy nk join satu giveaway anjuran Sha Mrs La Vida.

klik gambar hangit bawah ni utk details


Mommy kenal die pun sbb Mommy beli VCO (Virgin Coconut Oil) daripada Sha.

Jom ramai2 join jugak. Mana tau bertuah dapat hadiah free.

Ada hadiah blouse...

Ada dapat shawl...

Jom2! 
Tarikh tutup giveaway ini sehingga 20 September 2011.

Wednesday, September 07, 2011

VCO DAN KEBAIKAN


APA ITU VCO?

VCO adalah ”Virgin Coconut Oil” atau minyak kelapa dara. 
Minyak ini diproses tanpa menggunakan haba atau kimia dan menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum.
Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930-an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian.
Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia.
Oleh sebab itu, penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik dan sesuai. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.

”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”
Menurut Dr. Bruce Fife, Director of the Southern Colorado, Chapter of the Weston A. Price Foundation.


ANTARA KEBAIKAN VCO:

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisma badan.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan daripada sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut semula 

- PMS dan sistem penghadaman lebih baik
- Kurangkan rasa senggugut
- Kesuburan
- Mengurangkan minyak sehingga 70%
- Batuk dan selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur 



KHASIAT UNTUK KESIHATAN LUARAN 

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Menghasilkan tenaga segera dan kesegaran walaupun setelah seharian bekerja
  • Berfungi sebagai cecair sapuan yang boleh membantu mengurangkan infeksi, mencegah garis2 halus
  • Mencantikkan, menghaluskan dan menganjalkan kulit pada muka dan seluruh badan
  • Menghilangkan jerawat, jeragat dan parut pada kulit muka dan seluruh badan
  • Kulit muka tidak lagi berminyak
  • Lenguh2 dan sakit2 pada badan dapat dihilangkan

KHASIAT UNTUK KESIHATAN DALAMAN

  • Meningkatkan daya tahanan fizikal dan mental
  • Melindungi tubuh daripada risiko kanser, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, penyakit hati, ginjal dan lain2 penyakit
  • Gigi yang kuat dan melindungi daripada serangan osteoporosis
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai pelincir alami (wanita)
  • Mengatasi masalah menopaus wanita
  • Mencegah dan membunuh virus keputihan serta mengurangkan senggugut (wanita)
  • Menambahkan tenaga dalaman dan kelamin (lelaki dan wanita)
  • Membantu sistem pencernaan dan penghadaman
  • Membantu penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • Membantu kesuburan wanita (bagi yg ingin hamil)

KESAN SEGERA VCO

# Melegakan pernafasan
 # Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
# Meningkatkan kadar metabolisme pada sel tubuh
# Mengurangkan rasa mudah lapar
# Mengurangkan kandungan lemak badan
# Memperceptakan penggantian sel2 mati dengan yang baru (kulit - jerawat)
# Meningkatkan tenaga
# Memusnahkan virus, bakteria, kulat dan cacing (elak keracunan makanan)



-CARA PENGAMBILAN-

Digunakan dalam 2 cara (2 in 1)

MAKAN dan SAPU

2 biji kapsul setiap hari, boleh dimakan sebelum/ selepas makan

Boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus

Seelok2nya dimakan bersama air suam/ air kosong

HARGA 
RM39.90 (60 biji kapsul)

*kalau ade kawan2 / blogger2 yg nk order bole email ke
analiaforyou@gmail.com


♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com