HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Tuesday, December 22, 2009

Perfumes & Accessories Store Giveaway!!!


Hi!


Excited nak join another giveaway ni after owner blog sendiri yg jemput. Thank for inviting Mizuri!!! Really appreciate it.

Cara-caranya:

" UNTUK MAKLUMAN SEMUA, KAMI AKAN MENGANJURKAN SATU CONTEST YANG BERTARIKH TUTUP PADA
1 JANUAR1 2010. KEPADA SEMUA YANG NAK TAKE PART DLM CONTEST NI, INI SYARAT2NYE :


FIRST, JADI FOLLOWER KAMI.
SECOND, ADD OUR LINK DI BLOG LIST ANDA
THEN, BUAT ENTRY/POST TENTANG CONTEST NI
NEXT, NYATAKAN KOMEN POSITIF TENTANG BLOG OR OUR PRODUCT DI ENTRY ANDA TERSEBUT.
FINALLY, EMAIL US AT armuzar@yahoo.com.my TO INFORM US WHEN U HAVE DONE ALL THE STEPS ABOVE!
ENTRY/POST PALING BEST LAYAK MENDAPAT HADIAH DARI KAMI YG BERNILAI RM20
2ND PLACE : HADIAH BERNILAI RM18
3RD PLACE : HADIAH BERNILAI RM15

P/S : hadiah tak seberapa, maklumlah kedai baru nk hidup. Kalo rezeki byk nanti buat contest lagi. Hadiah lumayan-lumayan pulak yek!
TQ KERANA SUDI JENGUK-JENGUK KT SINI! "

*********************************************************************************

Hi Mizuri,

Setelah saya menjenguk-jenguk blog awak, saya agak tertarik ngan aksesori yg dijual. Terutamanya brooch pin rose n brooch kartun love tu. I like! Gelang bunga pun cantik tp da sold out ke?

Oleh kerana saya baru menyedari kewujudan online store awak, mungkin nnt saya akan jadi potential customer awak. (^_____^)

Dekorasi pada blog awak juga ok, tapi mungkin nnt perlu ada improvement sbb saya rasa susah sgt nak scroll down tgk satu2 item.

Walau bagaimanapun saya still tertarik pada produk yg dijual. Keep it up!

*********************************************************************************

Done!

Skrg nk email mizuri pulak.

Jomla guys kita sama2 join giveaway daripada Miduri ni.

New Born Baby (Adi & Fida)



Seminggu sudah berlalu...
15 hb Dec 2009, 7.30 am Hospital Serdang
seorang bayi lelaki seberat 2.76kg selamat dilahirkan
.
.
.
.
.
.
.
perkenalkan
~Mohd Izz bin Fadzli Ashadi~
agak2 ikut muka sape ye baby ni? ayah ke ibu?
Tahniah buat Adi & Fida kerana telah bergelar ayah & ibu. Semoga hubungan kalian semakin erat dengan kehadiran zuriat ini dan dilimpahi rezeki serta kesenangan menghadapi masa2 mendatang sebagai ibu dan bapa.
-gambar kenangan semasa hari persandingan Adi & Fida-

p/s: kini di hujung2 menantikan saat kelahiran (minggu 35) aku merasakan aku semakin selekah. pakaian cam tak terurus. pakai apa pun rasa xcantik, xmanis da mcm dlu. (eceh, kalo xpregnant aku manis ke?) bengkak sana sini. muka, tangan, kaki. jalan pun da macam penguin aku rasa. sakit ulu hati. macam2. dalam masa kurang sebulan aku akan rasa pengalaman bersalin yg telah Fida dan kaum2 ibu yg lain lalui. semoga dipermudahkan urusan bersalin ku nnt berkat kesabaran dan doa kalian semua. amin.

BLACK & WHITE PHOTO Contest

Haloo...
Semenjak, dua menjak, tiga menjak ni (pinjam ayat Nabil masa final Raja Lawak). Mak buyong ni suka sgt nak masuk macam2 contest dlm page blogger2 dari Malaysia. Especially yg relates with photo... Dan kali ni aku tertarik ngan contest ini!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Daripada Ezzan Yusop
Kindly visit her blog for more details..


Syarat-syaratnya adalah:

•create an entry (bukan Sticky Entry) with the title BLACK & WHITE PHOTO Contest. tidak perlu elaborate panjang lebar because i myself kalau nak masuk contest tak suka buat entry yang bercerita. sebenarnya kalau takat hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :)

•upload ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF. ye gambar DIRI ANDA SENDIRI yang hitam putih yuk and leave a comment on this post that will directly link back to your post. i repeat, only ONE. kalau korang upload banyak-banyak bermakna entry anda tidak dikira. saya tidak akan pilih salah satu ke apa ke sebab dah jelas lagi bersuluh perkataan ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF.

•copy the above logo and paste it on your entry and please...link it back to this entry ye kawan-kawan :D (oh ye, you might want to resize the logo to fit your column size. sebab photo ni saya upload guna photobucket!)

•this contest ends on 25th December 2009 instead of 31st December 2009
***************************************************
~Gambar yang di'contest'kan~

Gambar ini adalah kenangan sewaktu aku masih lagi bergelar tunangan orang. Gambar ini diambil selepas aku menghadiri majlis perkahwinan seorang sahabat di Teluk Intan. Posing sakan ngan baju kurung bergambar kat dalam Menara Condong ni. Wee!

Jadi jomla join....

Tuesday, December 15, 2009

Atiqah 2009 Giveaway

SYARAT-SYARATNYA


1. Wajib menjadi follower kedua-dua blog saya iaitu di http://pepelungu.blogspot.com dan http://comelbelaka.blogspot.com

2. Letak link kedua-dua blog saya di blog list anda.

3. Letak banner di atas di sidebar anda dan letakkan link http://pepelungu.blogspot.com di banner tersebut.

4. Post entri tentang giveaway ini dan letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY. Di dalam entri tersebut harus ada banner di atas dan syarat-syarat ini.

5. post di bahagian komen entri ini jika anda sudah sertai. sertakan nama panggilan dan link site anda.

6. pemenang akan dipilih secara rawak.


giveaway ini tamat pada 20hb Disember 2009 pada pukul 8 malam. pemenang akan diberitahu secepat mungkin.
p/s: bagusla atiqah rajin nak anjurkan giveaway cam ni. pape sy minat nk join sbb kebetulan 20hb Disember ni hari lahir sy yg ke-24. so, harap2 terpilih la sbg pemenang. kot2 bole dpt hadiah hari jadi. neway...keep in touch n salam ziarah.

Tudung Giveaway CONTEST by Teratak Comel Lotte

Hi..
Hari ini, ati aku membuak2 nak masuk contest itu ini. Ni die lagi satu contest, anjuran "Teratak Comellotte".



Sebenarnya dh lama nak buat contest ni,tapi masa tak mengizinkan.bila tengok kawan2 buat contest rasa seronok pulak.so kawan2 sekalian marilah join contest "Tudung Giveaway Contest".nk buat model bertudung dh ramai sgt buat contest tu. Jadi kita buat lain, sila lampirkan gambar "Saat Percutian Indah Anda".

Syarat2 Penyertaan ialah:


•Mesti ada blog
•Jadi Follower Teratak Comellotte dan add Teratak Comellotte dalam bloglist anda
•Letak banner ini di sidebar blog anda dengan link ke entry ini
•Buat entri mengenai contest ini
•Upload satu gambar saat percutian indah anda. tak kira dalam Malaysia ke Luar Malaysia

•Nyatakan tempat dan tahun anda pergi bercuti. gambar yg menarik,cantik diambil kira

•Tinggalkan link entri anda di ruang komen dibawah
•Tarikh tutup: 15/01/2010

Hadiah bakal diterima:

Pemenang Pertama - 1 helai Tudung Nur Barakah Corak bernilai RM60
Pemenang Kedua - 1 helai Tudung Nur Barakah Plain bernilai RM50
Pemenang Ketiga - 1 helai tudung Nur Barakah Full Lycra bernilai RM45

5 Hadiah Saguhati- 1 voucher RM10 serta hadiah misteri so apa tunggu lg, jom join sekarang.


*****************************************************************************
"Saat Percutian Indah"
(Gambar yang menjadi pertaruhan)
Tempat: Kuantan, Pahang
Tahun: Mei 2009
Nota kaki: Gambar ini diambil ketika kami Honeymoon betul2 after getting married. Dan inilah gambar terakhir aku g bercuti sebabnya sekarang da jadi mak buyung. Jadinya, nk bercuti kemana-mana xbole. Tak tahu lagi bila next percutian indah aku. Tapi lepas ni bertiga!
Really miss that moment even xsampai ke luar negara. But all those memori sgt bermakna.

CONTEST: Pja,belikan saya souvenir Turki!!


Salam,

Pagi ni aku berniat nak join contest ni dari blog MerahJamboo milik Pja.


syarat-syarat.
1. Buat entri dgn tajuk yg sama atau tajuk pilihan hati;)

2. Letakkan banner dan link blog ini di entri kamu

3.Letakkan banner contest di side bar dan link ke blog ini(bukan entri ini)

3. letakkan gambar kamu bersama ibu. Gambar berdua ataupun collage seperti di bawah diterima. Bilangan gambar tidak menjadi isu, setiap blogger ( satu atau banyak gambar) dikira satu penyertaan.ie:suka hati nak letak berapa.

5. Di bawah gambar itu copy and paste ayat di bawah. Tokok tambah jika mahu.

terima kasih emak, keranamu aku di sini!

6. sila letakkan link entri kamu sahaja di shoutbox Pja

7.Lepas tu, kalau boleh uploadkan gambar kat slide bawah ni!(sori banyak songeh;p)

8.Tarikh tutup akan di umumkan kemudian hari, sesuka hati saya...heheheh ;p

Gambar yang aku ingin pertandingkan di Contest ni adalah gambar aku + Mama pada majlis perkahwinan aku Mei yg lalu.

This is me and my Mama!


~Terima Kasih Mama for everything that you've done for me, for us and our famili! Walaupun kita terpaksa menempuh segala macam dugaan & halangan tanpa Arwah Abah. Kerana Mama Along & Adik2 masih disini! Tahun depan Mama naik pangkat tau. Jadi 'Wan' ye, bukan 'nenek'! Muah! Love you. ~

p/s: jom la kita ramai2 join contest ni. mesti Pja rasa teruja nnt.

Friday, December 11, 2009

Kaki bengkak Vs Kasut ketat

Dear Blogger,

Maafla sbb aku mengupload pic kasut dan kaki ni.

Sebenarnya aku nak cite perihal kaki aku yang bengkak sejak minggu ke-30 kandungan. Jadinya...Pada hujung 3 minggu lepas, aku telah keluar mencari kasut/ sandal yg sesuai bersama suami.

Macam biasa, aku akan ke Jusco dlu. Sbb sana ade SALES best kalo utk kasut. Setiap kasut yg jenis comfort aku try. Tpi malangnya semua xmuat. Kalo yg muat masuk pun saiz die 8 or 9. Panjang pulak. Aiyoyo...

Aku da pening nak carik kasut ni. Last2, kuar g BATA. Sarung2 kasut2 dan sandal2 Comfit yg ada. Yg kat sebelah ni je bole masuk. Dapatla diskaun 30%. Itu pun sbnrnya muat2 je tau. Ketat!

Jap je sandal ni da lusuh'n? Padahal baru pakai 3 minggu. Sbnrnya sejak mengandung ni, aku kuat sgt berpeluh. Terutamanya pada leher dan kaki. Sbb tu korang tgk sandal tu buruk da.


(Seketat inilah sandal ni aku pakai skrg [minggu ke-34 kandungan]. Gemuk kan kaki ku?)

Thursday, December 10, 2009

Pls drink a lot of water!

Haloo... Happy Thursday!

This morning i've received a forward email title
"Correct timing to take water...very important"
Therefore i would like to share this info with all of u guys.

Correct timing to take water will maximize its effectiveness to Human body.
  • Two (02) glasses of water - After waking up - Helps activate internal organs
  • One (01) glass of water - 30 minutes before meal - Help digestion
  • One (01) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure
  • One (01) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack


♥ Sharing is Caring ♥

p/s: 9 more days until my 24th Birthday. wink!

today is my 3rd brother (Akim) last SPM paper. he will be back soon.

Tuesday, December 01, 2009

Selepas 7 bulan

Kini da 7 bulan aku bergelar seorang isteri dan kurang dari 2 bulan aku akan bergelar seorang ibu @ 'mummy'.
Rasa terlalu cepat masa berlalu. Tersangat pantas.
Pejam celik pejam celik, baby dlm perut da makin besar.
Pandai tendang2 mummy die, nak ajak main.
Pusing2 dan menguit bila time makan dan minum susu.
Pandai syg ye! Asal mkn je mesti aktif.
Tak pe, tu tandanya anak mummy sihat...
Dalam masa kurang 2 bulan, Mama akan jadi nenek. Tpi Mama kata xmau dipanggil Nenek.
Tak best katanya. Nak bahasakan diri sebagai 'Wan'.
Hehe...
Adik2 aku nnt jadi Pak Ngah, Pak Lang dan Ucu.
Tpi syg...Nnt baby xde Atuk.
Yela, kan aku dan suami sudah menjadi anak yatim. Kami sudah tiada Abah dan Papa lagi.
Mereka berdua telah pergi meninggalkan kami...
Selamanya.

Selepas 7 bulan:
  • Aku da pandai masak. (Bole la sket2 walaupun bukan teror mana!)
  • Perut aku makin besar. (Tanda yg baik, baby sihat.)
  • Badan da bulat + comel. (Ramai kata aku makin comel tau!)
  • Kaki dan tangan aku da bengkak. (Asal mlm je tgn aku akan kebas. Tak pun kaki kejang. Hua! Aku nangis.)
  • Aku da jadi malas kat umah. Kain xmau lipat, pinggan xmau basuh. Nasib adik da balik umah sbb da mula cuti sekolah. So, suh adik yg wat. Wee!
  • Hati asyik nk g shopping barang baby je. Tapi, duit kena budget. (Nak duit!)
  • Byk baju2 yg aku da xbole pakai. (So, tiap2 minggu repeat baju yg sama je. Aku naik bosan.)
  • Jantina baby masih menjadi tanda tnya. Baby suka nyorok2. (Xpe, sabtu ni mummy nk tgk baby lagi.)

Hehe.. Nila die aku pada minggu ke 32++ sebagai ibu mengandung.

Da makin bulat kan?

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com