HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Friday, May 20, 2011

Fire Drill @ Gardens South Tower

Yesterday, 19 May 2011. I am suppose to attend training on the Equity Valuation Methologies organised by CPA Australia. Venue of the training was in CPA Australia office at The Gardens South Tower. By 8.00am I've reached the lobby and sit on the big sofa there. I'm so sleepy. huhu...

8.15am I've called my colleagues and they were at the McDonald having their breakfast there. I decided to go in Mid Valley and join them. Along the way to McD, I saw event management team busy all around to setup the Pirates of Caribbean 'booth' roadshow for HSBC and Malaysia Airlines at the Centre Court, GF. They want to promote their credit card and air flight services respectively.

Nice ya?

Aku kaya!!!! Ini emas aku yg punya!


After bought Milo from McD, we go in to CPA office for registration. Unfortunately, after signed for the attendance we've instructed to go down back since the South Tower will have the FIRE DRILL training... Hoho....  [This is considered my 2nd time experience of Fire Drill at other people office area. Previously at Bangsar South.]

We've to wait for about 2 hours for them to finished the training. So, we had 2 in 1 training today ya. It is great? The actual training only start at 11.00am.

Assembly Area (between Mid Valley & The Gardens)

Snap while waiting for the assembly done

2 in 1 training
Fire Drill and Equity Valuation

Kisah 18 May

-Kisah 18 May 2011-

Ini adalah kisah yang telah terjadi pada tarikh di atas. Agak menggembirakan buat Mommy sekeluarga. Tarikh ini sebenarnya genap tarikh kelahiran adik lelaki kedua Mommy, Bakim. Rasanya Mommy pernah post entry yang Bakim dapat masuk matrik dan pergi antar die ke Matrik, KMTPh setahun yang lalu. Alhamdulillah...Bakim da tamat belajar kat Jengka tu.

Al-kisah nk dijadikan kisah, hehe...[Bahasa ape Mommy pakai ni?] Hari ini sebenarnya hari keputusan peperiksaan matrik sem 2 pelajar matrik keluar. Dan yang mendebarkan serta menggembirakan, Bakim berjaya mendapat keputusan yang baik. Iaitu 4 flat!!! Cayalah.

Bestkan kalau sebagai student setiap semester result cm ni???

Alhamdulillah sekali lagi Bakim berjaya mendapatkan keputusan cemerlang dalam peperiksaan. Sejak dari UPSR (5A), PMR (9A), SPM (10A) dan Matrik Sem 1 (PNGS 4.0). Mama  mesti sangat berbangga sebab satu2nya anak die yang selalu memberikan outcome yang baik dan tidak menghampakan. Tak macam kakak die, setakat cukup2 makan je. Huhu....

Petang tu Mama sms Mommy, jam 1755.

"Hakim dpt 4 flat n birtday..nak belanje ape?mama dah masak nasi ayam la"

Oleh kerana Mama da masak nasi ayam, Mommy pun carik la idea lain. Hmm...Nonton wayang??? Terus Mommy terfikir tentang filem baru Nur Kasih The Movie. Terus Mommy browse ke GSC. Rupanya ade tayangan utk 18 May even official tayangan 19 May. Browse punya browse ade tayangan kat Alamanda jam 2300. Nak buat online booking xdpt, sbb da last minit, nak buat phone booking pun xdpt. Buat bazir bil Mommy je call byk kali. Last2 balik kul 9.30 g terus Alamanda dengan penuh harapan adela tiket utk 3 org. [Kami g bertiga je sebab Papa Aisy & Aisy kepenatan nk tdo sebab baru balik bercuti dari Kedah hari sebelumnya.

Sampai je turn kami di kaunter, org kaunter kata tiket ade 1 je seat available. Itu pun dalam sistem siap tulis availability -3. Pelik betul. We have no choice but to choose today's date to watch that movie. Tonight ok???? 9.00pm. Wait for us ya Nur Kasih The Movie. Hope sgt jalan cerita ni best dan menarik. Nk tgk Remy Ishak!!! Ritu filem Cun tgk kat umah je sebab Papa Aisy tlg download. 

Ok daa...

Thursday, May 12, 2011

Dia dan Aku?

Dia...
Tak pernah faham apa itu tanggungjawab
Tak pernah ada wawasan dan impian

Dia...
Otak selalu sempit
Fikiran sesempit poket dan wallet

Dia...
Sukar ditegur dan tak bole terima teguran
Sentiasa degil
Degil hingga bebal

Dia...
Selalu buat aku bersedih dan menangis.

Aku?
Aku tak pernah mengharap macam2
Cukuplah sekadar kasih sayang dan pemahaman dari dia

Aku?
Aku hanya nak die faham apa itu erti tanggungjawab dan amanah
Aku bukan ingin menyusahkan tapi aku hanya menuntut apa yang aku perlu

Aku?
Dari dulu hingga sekarang, aku sentiasa berdoa
Berdoa agar dia mengerti erti tanggungjawab dan sebuah kehidupan

Aku?
Aku ingin aman dan bahagia hidup bersama dia
Walau apa jua sikap dan perangai dia
Aku terima
Semoga dia berubah dan menjadi lebih bertanggungjawab
Untuk dirinya sendiri, aku dan orang sekeliling

Dia dan Aku?

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com