HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Friday, July 17, 2009

Our Weekend

hmmm... sejak aku kawen, weekend kami sik stay kat rumah je.
dok rehat, kemas2 umah, sembang2, layan Hadif dll. tak pun aku akan ikut Mama g tgk adik bongsu aku yg ngada2 tu asrama die kat SMA Bandar Baru Salak Tinggi. tiap2 minggu ek? bawak makanan utk die, layan die, teman die. nama je sok asrama. tp nak org dtg tgk tiap2 minggu. tak aci!

[ni ha Hadif kesayangan aku & Busuk. geram kat die! Rabu ritu aku jaga die 3 jam sbb MamaPapa die balik lewat, nnt aku story detail]

hari ni adik2 aku sume balik, Akim kat Sabak Bernam balik, Baby kat Salak Tinggi balik...
aku igt nak g air terjun, nak piknik!~ tp cam xde can je. xbes tol. sabtu Busuk keje. dekat kul 2 baru smpi. ahad pulak da kena jaga bdk2 kecik anak Cik Ina..jadi baby sitter...hua! nak jalan g mandi manda n wat BBQ. Mama pulak sik bz ngan miting sana cni. ngan Kemas la, kelas PKK la, mesy PIBG la...aiyo..manyak bz la itu makcik!
(takkan weekend ni dok umah je? hua....!!!!)

[ha, ni aku nak kenalkan mkck2 yg bertungkus lumus masa wedding aku]
dari kiri: Cik Yan (jiran terdekat), Cik Wan (Mak Usu aku tu), Mak Ngah & Cik Ina.
dari kanan: Cik Ani Bomba (penjahit manik tudung nikah aku), Cik Suraya, Cik Mas, Cik Jamaliah & Mama.
duduk: Mak Lang & Cik Timah.


ok2, xpe..(nak sedapkan ati sendiri) next week ada aktiviti telah ku rancang. 25hb nak g umah Ina Busuk kat Pandamaran Klang, de open house katanya. jom makan2! nyum3x

semalam, aku akhirnya dpt contact ngan sahabat karib lama aku masa drjh
3 & 4 dlu, kembar Farahiza & Faradilla. giler rindu kat diorg. igt diorg da xknl aku. then rupa2nya ayahanda diorg pun baru meninggal 12 April ritu. puncanya aku blm ketahui...dan secara kebetulan, tanah perkuburan arwah Papa diorg sama ngan tanah perkuburan arwah Abah. dekat kot. weekend ni aku nak ziarah la. diorg jugak jemput aku & famili utk hadiri Majlis Tahlil 100 hari pemergian Papa diorg. InsyaAllah xde aral aku dtg ek? bole story panjang nnt.

26hb pulak aku da dpt saman, kawan skola aku, Si Dollah tu nak kawen. nasi
b panjang umur dan jodoh ko Dollah. nnt aku dtg tau. lagipun ko da jemput ngan kad. wat susah2 je. hmm... nak pakai bju ape nnt? adoi...nila masalah aku skrg kalo nak kuar, xde baju. baju byk da ketat2 sbb 'aku da gemok!'...sedey giler beb!

[ni pulak aku, sang pengantin. pada ketika aku blm gemok.]

baju2 yg aku wat masa nak kawen ritu pun da xbole pakai. sendat! nmpknya raya tahun ni aku mmg kena wat baju baru. tp baju kurung je. so that nnt bole pakai lama. kalo kebaya alamatnya simpan wat pekasam je la...

neway, sebenarnya aku hepi rini sbb adik2 aku balik. Yeay! Mama da siap plan da nak beli durian sbb da sume balik berkumpul kan...i like Durian! tp sbnrnya aku xbole mkn, takut panas badan. tp Mama kata "makan je, janji badan bole tahan, kalo agak2 da xtahan nnt. stop makan." hehe...Mama bg green light.

kla, chow cin cau!

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com