HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Friday, May 20, 2011

Kisah 18 May

-Kisah 18 May 2011-

Ini adalah kisah yang telah terjadi pada tarikh di atas. Agak menggembirakan buat Mommy sekeluarga. Tarikh ini sebenarnya genap tarikh kelahiran adik lelaki kedua Mommy, Bakim. Rasanya Mommy pernah post entry yang Bakim dapat masuk matrik dan pergi antar die ke Matrik, KMTPh setahun yang lalu. Alhamdulillah...Bakim da tamat belajar kat Jengka tu.

Al-kisah nk dijadikan kisah, hehe...[Bahasa ape Mommy pakai ni?] Hari ini sebenarnya hari keputusan peperiksaan matrik sem 2 pelajar matrik keluar. Dan yang mendebarkan serta menggembirakan, Bakim berjaya mendapat keputusan yang baik. Iaitu 4 flat!!! Cayalah.

Bestkan kalau sebagai student setiap semester result cm ni???

Alhamdulillah sekali lagi Bakim berjaya mendapatkan keputusan cemerlang dalam peperiksaan. Sejak dari UPSR (5A), PMR (9A), SPM (10A) dan Matrik Sem 1 (PNGS 4.0). Mama  mesti sangat berbangga sebab satu2nya anak die yang selalu memberikan outcome yang baik dan tidak menghampakan. Tak macam kakak die, setakat cukup2 makan je. Huhu....

Petang tu Mama sms Mommy, jam 1755.

"Hakim dpt 4 flat n birtday..nak belanje ape?mama dah masak nasi ayam la"

Oleh kerana Mama da masak nasi ayam, Mommy pun carik la idea lain. Hmm...Nonton wayang??? Terus Mommy terfikir tentang filem baru Nur Kasih The Movie. Terus Mommy browse ke GSC. Rupanya ade tayangan utk 18 May even official tayangan 19 May. Browse punya browse ade tayangan kat Alamanda jam 2300. Nak buat online booking xdpt, sbb da last minit, nak buat phone booking pun xdpt. Buat bazir bil Mommy je call byk kali. Last2 balik kul 9.30 g terus Alamanda dengan penuh harapan adela tiket utk 3 org. [Kami g bertiga je sebab Papa Aisy & Aisy kepenatan nk tdo sebab baru balik bercuti dari Kedah hari sebelumnya.

Sampai je turn kami di kaunter, org kaunter kata tiket ade 1 je seat available. Itu pun dalam sistem siap tulis availability -3. Pelik betul. We have no choice but to choose today's date to watch that movie. Tonight ok???? 9.00pm. Wait for us ya Nur Kasih The Movie. Hope sgt jalan cerita ni best dan menarik. Nk tgk Remy Ishak!!! Ritu filem Cun tgk kat umah je sebab Papa Aisy tlg download. 

Ok daa...

1 komen:

MrsWhiteberry said...

farah... terbaek laa adek kamu!!
midnite nanti my turn lak tgk NKTM...

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com