HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Monday, August 01, 2011

-Mission Accomplished-

Khamis malam Jumaat lepas, kami pulang ke Kedah. Jumaat ada kenduri sambut puasa di rumah MIL Mommy. Err...Mommy cuti? Tidak sama sekali. Keje baru 2 minggu, gile ko nak amik cuti. Even sebenarnya boleh. Tapi nk jaga hati boss baru kan...No cuti2, sebab raya nnt nak cuti. Hehe...Terus lah keluar difikiran plan bertanduk. (devil) hehe...

Tanpa perancangan yang baik, balik keje Mommy pack segala baju2 Papa, Mommy & Aisy. Mandi siap2. Mahu menjalankan misi. Misi pura-pura SAKIT. hehe... Mommy pergila ke Klinik Zubaidah. Biasalah, klinik favourite sejak pregnantkan Aisy. Ke situla tempat dirujuk jika sakit. Senang dapat MC.

Maka bermula sesi lakonan Mommy. Masuk pintu pergi kaunter, nasib xramai org. Ooo sebab nk Maghrib da... Tunggu sekejap dengan gaya orang sakit. Tak lama tu nurse panggil. Masuk je Dr Zul tanya, "Ye Puan, sakit ape?"

"Saya ni da kerap sakit kepala sepanjang dua minggu ni doktor." Balas Mommy.
[Eh, yg ni Mommy tak tipu. Mmg Mommy kerap sakit kepala sejak masuk opis baru ni. Rasanya sebab belum biasa dengan environment open space opis skrg dan agak banyak bunyi bising. Bunyi telefon, orang bercakap sana sini, printing, orang banyak lalu lalang. Kalo opis dlu senyap sunyi. Space kecik, orang tak ramai.]

"Sakit di bahagian mana ye?" Dr Zul tanya lagi.

"Dibahagian atas kedua-dua belah." Mommy jawab. "Macamana nak bezakan sakit kepala biasa dan migrain ye doktor" Mommy bertanya pulak.

"Kalau migrain sakit disebelah bahagian je. Sebelah kiri." Kata Dr Zul. "Nanti balik puan ke kedai cermin mata, cek mata. Mungkin sebab rabun atau silau. Itu yang sebabkan sakit kepala."

Erk, gitu ek. Mungkin betul la. Aku buat kerja bukan pakai spec pun. Padahal mata da rabun sgt da. Bukan xpenah g cek, penah je....Power 150, 125 degree...Macam xteruk. Tapi mmg payah nk nampak. Sebab silau Mommy tinggi. Npe xnk pakai? Hehe...Mommy ni action. Sebab xnk pakai spek, nnt mata jadi mengecut, muka sembab...Talak cantik wooo...

Sebelum sesi consultation tu berakhir, semasa doktor sarankan ubat apa yang sesuai, Mommy cepat2 cakap. "Saya nak MC untuk esok ye doktor?"

Doktor mengangguk. YES! YES! Misi berjaya.

-Mission Accomplished-

0 komen:

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com