HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Wednesday, November 02, 2011

Perkara Menjengkelkan

Assalamualaikum semua

Seperti yg semua sedia maklum, Mommy sekarang sedang bekerja dengan Majikan Ke-2 di Subang Jaya. Diam tak diam sudah 3 bulan lebih Mommy bekerja disini. Tiada apa yg dapat Mommy banggakan atau seronokkan disini. Bukan kerana tak bersyukur dengan apa yg ada. Cuma Mommy xrasa keseronokan dan kepuasan bekerja disini. Sebabnya?

Jengkel 1
Sejak hari pertama Mommy disini, Mommy tidak ada dedicated place / cubicle for Internal Auditor. Sedihkan? Kita da seronok dan beriya2 nak berkhidmat, tapi tempat (workplace) tidak disediakan. Jadi, al-kisahnya 2 bulan pertama Mommy bekerja, Mommy asyiklah bertukar tempat sana sini. Setiap hari pergi HR department bertanya staff mana yg on leave on that day sebab Mommy nk duduk tempat die. Irritating x? Sgt kan?

Mommy faham, yela kerjaya cam Mommy ni sememangnya jarang duduk di opis sebab asyik travel. Tapi agak2la... Jgnla sampai bila di opis, tempat nk duduk pun xde. Sedih tau. Staff2 baru lain ramai je. Tapi diorang ade je tempat. Bila ada cubicle free sbb staff resigned, mesti da ade orang booking. Npe xdibookingkan utk Mommy or dept Mommy? Tula, dianaktirikan sebabnya dept kami hanya 2 orang sahaja.

Jengkel 2
Setelah hampir 2 bulan berpindah randah tanpa rasa malu mencari workplace utk diri sendiri. Akhirnya, CFO memberikan idea supaya kami berdua berpindah ke opis Corporate Office (ala sebelah building je). Tapi sebenarnya Mommy reporting to Management Office. Agak keberatan sebenarnya sebab suasananya berbeza. Kalau di MO, bole buat bising, sembang sakan, gelak kuat2 atau berjalan sana sini sesuka hati. Tidak di CO. Di CO, hanya bole bercakap seperti berbisik2. Nak jawab phone call pun kena keluar opis. Takut orang dengar. Opis sini senyap dan sunyi i tell u!~

Itu satu hal, satu hal lagi workplace Mommy sekarang adalah "HIGHWAY". Cubicle dimana orang lalu-lalang all the time. Sangat merimaskan. Jadi, apa saja yg Mommy lakukan semua orang nampak. Tension! Tak senang duduk mak tau! (mata pandang atas, tangan kat bahu) Nak masuk website apa2 pun perlu sangat berjaga2. Perlu minimize Mozilla / Google Chrome screen ni hingga ke 30% sahaja. Jari pula sentiasa berada di kekunci ALT - TAB, bagi memudahkan pertukaran view screen. Huhu...

Jengkel 3
Mommy telah tiga atau empat kali di'sound' oleh staff2 lain kerana melayari FACEBOOK! Damn la korang.
"Kalau nk restrict, restrict jela. Aku bukak guna broadband akulah! Bukan aku xbuat kerja. Aku ON je FB tu. Nothing much!" 
Garang tak? Ini ayat bengang Mommy. Hehe... Kadang2 access the FB direstrictkan oleh orang IT. Kadang bukak! Entahla xpaham. Diorg punya dengki xde keje, siap generate report yg Mommy access FB. Sistem korang still banyak problem dan bug sana sini, korang sibuk ngan Mommy yg access internet. ON je kot then biar. Itu pun nak dengki?

Maaf ye. Teremosional. Sekian daripada Mommy. JENGKEL!

7 komen:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sabar...

Mommy Aisy said...

tula dear...mmg ngah sabar ni smpi my last day. sbb i da tender. got better offer. =)

ღnFashyaღ said...

alahai fana, tak bestnya xleh buat ape2...tension pulak kalau kerja xbebas nak buat apa2. bukan kerja kite tak siap!

sabarla ye dear

Mommy Aisy said...

tula sya. kalo nk watkan cam pencuri. bak kata org kalo siang pandang2, kalo mlm dengar2. perlu berjaga2 setiap masa.

Dalila Hamid said...

sabar ye...:)

Mommy Aisy said...

baik dal! mmg tgh bersabar pun ni..

KiMiE said...

Garang?Haks!

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com