HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Monday, February 16, 2009

Bateri Viva Kong

Pagi ahad yang lepas sewaktu aku sedang nyenyak tidur...
Mama sibuk nak g kedai, carik brekpes n beli surat kabo.
(yela..da anak2nya sedap tido. hehe)
Dalam tido aku perasan yang Mama mula2 amik kunci Avanza, tapi agaknya pastu Mama perasan yang Viva park kat luar, Mama pun amik kunci Viva. (dlm tido pun aku sedar, teror x?)

Tak smpai 2 min Mama masuk balik.
"Long, nape dgn kete ko tu? Xbole stat." Mama bersuara panik.
Aku yg masih nak tido terus jaga. "Nape Ma?"
Aku dan Mama bergegas keluar tengok Viva.
Memang tak bole start. Hua!~
"Long, gla kejutkan Angah. Soh die tengok".
Aku masuk umah berlari2 mendapatkan Angah yang sedap tido.
Siap kena marah lagi sebab kejutkan dia pagi2. Geram.
Tapi dia bangun jugak. Hehe...
Angah dengan muka penyek baru bangun tido tengokla Viva jap.
Rupa2nya bateri kong. Hampes!~

Semalam punya sehari suntuk kitrg jalan naik Viva, g Klang, Meru, Shah Alam. Pagi ni bole lak bateri kong. Memang saja nak abiskan duit aku.
~*************************~
Dalam 10.30, Angah kuar g beli bateri baru.
Bateri Tesco je. Itu pun da RM 150. Cet!~
Dala aku nak guna duit untuk kawin, masa nila Viva nak wat hal.

(bateri Viva yang aku baru pakai 10 bulan)

Dala aku call dealer diorg kata da xde warranty. Sebab nya syarat dia, less than a year or 15,000 km. Cet!~Igt aku bawak Viva ni ulang g kedai dgn umah je ke. Merata tau nak jalan. Hehe...

(ni pulak bateri baru, Angah tgh isi air bateri)

(Angah godek2 nak pasang balik bateri baru)

(Siap kena jump start lagi. Tensen aku.)

Itulah kisah aku dan Viva weekend ritu.. Peace! Ptg tu je aku berjalan lagi. G Salak Tinggi. Anto adik balik asrama. Mama da sehari suntuk bermesyuarat.

K, daa..That's all.

3 komen:

+NADS+ said...

alangkah nikamt bangun lewat di hujung mggu....hehehe

13may said...

10bulan dah kong???

takkan la kot...

FaNaQiLa said...

btl..seyes. mmg kong da. hampes je.

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com