HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Thursday, September 17, 2009

Baju Raya

Selasa malam Rabu aritu...Busuk tnya tetiba. Nak baju raya tak?
(Sebabnya Busuk da janji nak belikan aku baju raya, lagipun baju raya yg aku prepare since before kawen ritu da tak muat. Hehe...xsangka nak pregnant awal'n? Tpi syg je. Aku da prepare baju 3 pasang tau. hua!)


Sebenarnya aku igt raya tahun ni xde baju raya utk aku. Sbb rasa cam nak jimat. Baju melayu Busuk pun da prepare awal2 dua pasang. Tpi malam tu Busuk ajak g carik baju. Kitrg pun decide la nak PKNS Shah Alam. Aku nak carik jubah. Rasanya baju gitu je yg sesuai dan muat utk Mummy to be cam aku ni.
Sebelum gerak g sana, kitrg cam biasa menjalankan tugas menghantar sume tempahan kuih kepada pelanggan yg menempah. Dah jadi rutin harian pulak anta kuih sana sini. Bisnes Mama. Wat duit raya tu.. Ihiks!



Sampai je kat sana, kitrg pusing2 carik mana yg berkenan. Byk yg aku suka, terutama baju kurung moden. Tpi malangnya tahun ni raya aku xbolela bergaya ngan baju gitu...Xpela, jubah pun jubah la. Janji raya. Dekat sejam lebih ronda2, aku dapatla 2 pasang baju raya. Jubah purple black dan kurung modern kain getah blue black. Tudung? Dapat 1 je. Penat nak ronda da. Lagipun da dekat kul 11. Kedai2 pun nak tutup. Aku nak carik tudung lagi sebenarnya, tpi nntla. Balik Kedah carik lagi.



Al-kisahnya masa ronda2 tu kitrg nmpkla sorg minah ni. Cam kenal je? Oooo...Rupanya Elyana. Datang shopping raya gak kot. Nasib malam tu xsesak sgt.
Hmm...Tahun ni aku buat pertama kalinya beraya di Kedah. Ikut Busuk balik kampung. Huhu...Sok malam balik kampung. Nak ikut jalan mana ek? Highway ke jalan dalam? Kalau highway, pantas tpi bertol. Pastu agak2 jem tak? Kalau ikut jalan dalam pusing jauh tak? Bahaya tak? Musykil ni.



Apa2 pun, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat blogger2 yg sudi singgah dan baca blog aku yg xbpe best ni. Maafla kalau aku ade terkasar bahasa, terguris kata ke... Semoga Syawal yg bakal tiba ini memberi seribu makna buat kita semua.
SALAM AIDILFITRI,
-FaNaQiLa-



p/s: Busuk syg, TQ belikan baju raya utk Usk. Nnt kite carik hp raya & baju raya utk Abg k? wink!

1 komen:

MuMMy 2 Haqq said...

xpee...baju2 tu bole simpan raya taun depan..Selamat Hari Raya..:) jemput amik kad raya ye..

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com