HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Monday, September 07, 2009

Baby! Mummy saw u

Salam buat semua blogger yg sudi singgah dan baca entri2 yg aku tulis. Lama dah rasanya aku tak cte pasal kandungan aku. Baby! Okla, mulakan dari kisah 2 minggu lalu. 2 minggu yg lepas aku & Busuk kena jangkitan. SAKIT MATA. Aiyak! 4 hari aku cuti. Seminggu bdk sekolah cuti, aku pun cuti. hehe...best2.
Nak dijadikan cerita lain, ari ke2 MC sakit mata, aku bleeding. Kali ni agak byk dari bleeding yg sebelum ni. Cam org nak period. Aku bgtau Busuk die da suspend. Aku harap xde pape la. Jadi, xla g klinik. Tunggu sampai petang, still keluar sket2. Esoknya pun sama. But aku g keje ri ke3 tu dan still ade coklat2 lagi. Menakutkan. Aku kat opis da xsenang duduk. Dgn sakit mata nya. Last2 aku tepon Busuk kata nak g klinik la, wat scan baby. Risau kalo de pape yg tak kena.
Jadi, ari tu aku amik half day. Busuk amik aku kat opis dan kami ke Klinik Zuraidah, Puchong. Nasib xde org. Akulah satu2nya patience kat ctu. Tunggu jap dalam 3-4 minit kami pun masuk. Doktor soh aku baring. Sorg misi ni bawak kain. Aku blur2 ni nak xtau nak wat pe. Rupanya misi soh selak baju. Nak scan baby kan...hihi...
Misi tu tarikh mesin scanning tu dekat ke katil. Doktor pun scan la perut aku. Tak lama lepas tu aku nmpk bayang2 baby. Dapatku lihat ada jasad yg bergerak2 dlm perutku. Masa tu aku xtau apa yg aku rasa. Tpi aku happy. Cam xcaya ngan apa yg aku lihat. Busuk pun aku tgk cam happy je.
Alhamdulillah. Doktor kata baby ok, sihat. Xde pape. Sume ukuran pada baby doktor amik.
Ukuran Hati
Ukuran Otak
Panjang Kaki
Macam2 la, aku pun lupa da.
"My future Baby"
Yg pasti ini ade tercatat pada scan print paper yg doktor bagi.
BPD - 42.9 mm (19w 0d, +-1w 3d) - kaki kot
AC - 188 mm (18w 3d, +-2w 0d)
FL - 30.7 mm (19w 4d, +-1w 6d)
EFW - 278 g (19w 1d) <--- ini berat baby skrg
U/S: 19 w 1d <--- ini usia baby pd 27.08.09
EDD: 20.01m 10 (14.6 cm) - due date baru ikut scan result
Selepas scanning session tamat. Masa perundingan pulak. Doktor soh aku g Klinik Pakar utk further check. Takut mungkin uri aku ade terkoyak sket. Tpi sampai rini aku xg lagi. Harap2 xde pape la. Sbb so far aku xde bleeding lgi. Baby pun cam ok je. Tunggu smpi 15hb ni utk next checkup.

-ihiks! posing ngan baby, the latest of me-

So far, aku bole puasa hanya 3 ari je tinggal. Tu pun masa bleeding, sbb tak yakin. Tp makan xbyk sgtla. Sepanjang puasa ni aku da bpe kali ntah teringin nak mkn tgh mlm. Mula2 nak Moi Sup, pastu Ayam McD dan mlm td aku nak Slurpee...Kul 11 mlm baru sibuk nak mkn bnda2 gini. Aiyak! Busuk terpaksa turut kan.

Malam ni aku nak mkn ape ek? Wafer A&W sedap kan? Ade ice cream n jem strawberi. Nyum2x!

14 komen:

IxoR@ said...

Take care mummy....

;D

FaNaQiLa said...

tq ixora! i will.

Bruce Love Ayumi said...

Comey2!!!!!!!!!!
Perut dah besar :)

FaNaQiLa said...

hihi..tgk da pic tu ayu. tu je yg ada. nnt ayu pulak upload tau?

Fanapicaholic said...

nk ikut bile u teringin nk g makan kat mane2.. :P

im happy for u.. :)

jaga kesihatan tau..plus ur baby also..:)

MuMMy 2 Haqq said...

i saw u too bebeh.. :)

Bruce Love Ayumi said...

hihi...Perut Ayu tak besar lagi.
Baru KEMBANG COMEY2 je...hehe
Insyallah nti Ayu Upload k.
Take Care

FaNaQiLa said...

-fanapicaholic-
nak join i mkn skali ek? bole2. tpi i smpi rini maseh blm dpt mknla wafer A&W tu.

-mummy to haqq-
thanks for visit, pls come again.

-ayumi-
kdg2 xsume org perut nampk besar awl2 ni. akak ni sbb baby pun da besar kan. tu yg da nmpk. xbole sorok lg da... T C too..

evyn4ever said...

hye awak..dah berapa bulan ni..anyway tahniah ya..:)jaga diri ok:)
a'ah awak tarikh kahwin awak sama dengan saya..:)
klinik Zuraidah dimana ek?

FaNaQiLa said...

-evyn4ever-
hi evyn4ever!
thanks sudi singgah blog i. skrg da almost 5 months. hihi..bole celebrate anniversary sama2.
Klinik Zuraidah kat Puchong my dear. near to my house.

evyn4ever said...

oohh ...pernah dgr gak..kawan suggest ke sana ...selain klinik kt putra perdana..ok x doc dia?hehehe..sesetengah x mesra alam:P huhuh puchong belah mana ek?

FaNaQiLa said...

-evyn4ever-
klinik tu ok jugak. doc die friendly n paham org muda cam kite ni. but doc lelaki la. dr zul kalo xsilap nama die.

klinik tu kat area puchong permai. opposite caltex n McD ade shoplot. kat ctula..

i bg u no tepon klinik tu.
03-58825175

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Slow Downloads With NZB Downloads You Can Instantly Search HD Movies, PC Games, MP3 Albums, Applications and Download Them @ Rapid Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB Search[/B][/URL]

Anonymous said...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat blog[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known methods to build an income online.

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com