HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Friday, May 23, 2008

-kehilangan-

"Aku yg kehilangan dalam diri sendiri

Memburu dalam bayanganmu

Gelak ketawa engkau ...."

Hish...! Lagu apa ni? Mcm penah dgr...Ntahla...

Kehilangan... Rasa sakit kan bila kita kehilangan sesuatu yg kita suka & sayang. Bagi aku, aku da lali dgn kehilangan, kehilangan duit, kehilangan org tersayang, kehilangan brg kesukaan dan macam2 la.. Tapi kali ini aku nak bercerita tentang sesuatu yg aku hilang tanpa aku sedar dan duga. Nak tau x?

#########################

Ceritanya bermula begini...

Pada suatu hari ahad yg aku pun da lupa tarikhnya, aku, Mama dan Adik bersiap2 ni. Kitrg bersiap nak dekat2 kul 12. Pakai lawa2 la konon... Pakai baju kurung... Da tu pakai bedak, pakai celak pulak, pastu lip gloss...Da...Siap!

Ktrg pun kuar la... Nak g Kenduri Kahwin sbnrnya... Sampai je kat sana (dekat je ngan umah tp nek kete gak la, jln kaki nnt make up cair).... Ktrg terus bedal la lauk yg ade. Style buffet. Da amik makanan, ktrg duduk & makan. Sedap jugak.

Aku: Adik, g amik ayam lagi. Sedap plak...

Adik: Ala...Along la g. Adik malu.

Aku: Nak malu apa? Amik je..Along nak kepak tau. Nak kan? G amik.

Adik mengangguk sambil pergi dgn wajah pasrah.

Sesudah kekenyangan, selepas Mama jumpa tuan rumah. Ktrg pun balikla...

#########################

Dalam kereta...

Aku: Adik, mana batu cincin Along yg satu ni? (sambil aku menunjukkan ke arah cincin yg telah kehilangan satu batunya)

Adik: Ntah. Mana adik tau. Bila ilang?

Aku: Baru nila...Td ade. Betul..Ntah2 Along da termakan x td? Da telah da agaknya...Hua! Mesti Abg Kimie marah...

Haa....Gitula ctenya aku kehilangan batu cincin tunang ku. Sedih woo... Dala kene marah...Sedih2x....

Dekat sebulan aku x pakai cincin tu...Sebab takut hilang lagi.. Sudahnya ari sabtu bila ntah aku g Tomei. Gantikan batu yg hilang tu. Aku soh diorg ikat batu-batu tu kuat2. hehe...

p/s: bsk, jgn marah... (sambil wat muka tersipu2) ihiks!

19 komen:

KiMiE said...

aku yg kehilangan dalam diri sendiri,
terkurung dalam bayanganmu..
gelak ketawa engkau..
bagai bertahun dulu...
mengheret ku ke syurga cinta..

ewah..

KiMiE said...

Tak kira..nak marah gak..~~

* sok jumpa..get ready..nak wat stonecold stunner..yeargh!~

saudagar gaRAM.. said...

lagu dah best..


tapi,barang ilang tu kurenngggg best..
benda penting plak tu..


cik kimie?
nak settle camne ni?


hahahahaaaa....
lu berdua settlelah ya..

gua chow..
hahahaha...

saudagar gaRAM.. said...

oh ya..
lupa nak kata..



kesiaaannn...serius kesian..
tapi..


takpe..encik kimie akan settlekan

t i u n g said...

uih ilang..
hehe
tapi btul,kdg tu benda yang kita jaga btui²,kita tgk dia slalu bole ilang tu..
kiranya kita tak bole nk elak dari kehilangan benda ni..yang penting,kena selalu beringat..

missyizzati said...

ehe..kalu sendiri makan, takpe. susah jugak eh nak jaga cincin ni. hehe

KiMiE said...

**KiMiE telah melakukan stonecold stunner ke atas cik Fana..


*** Beliau ketika ini sedang pengsan beberapa jam..

musafir said...

kita ada ilang mende.tapi hepi jer..parut jerawat sebelah pipi kanan dah ilang..hepi...

fiza said...

hehehe...ciannya batu cincin hilang ek? tomeeeeeeiii... ehhehe, bt cincin hilang bley ganti balik takpe... mesti cantek cincin tunang korang :)

fiza said...

tp mesti sedey kan cik qila... sebab yg lama tak kan sama momentnya dengan yang baru....

FaNaQiLa said...

-kimie-
hehe..maapla, salah lirik... peace!

eh, ritu de bagi stonecold stunner ke? mcm xde je..

tpi usk da gantikan balik batu die tu...

-saudagar garam-
tula..mmg kurang best. bukan stkt kurang tp sgt xbest. mmg cik kimie yg setle kan. die marah!! hua!!!

-tiung-
tula tiung, mmg giler2 jaga pun bole hilang tnpa diduga. skrg ni pun kdg2 smpai termimpi2 lagi yg batu cincin tu ilang. pelik. mcm2.

-missyizzati-
tula, kalo sy termakan xpe.hehe..tp kalo mkn jadi ape ek?
tula, skrg baru sy tau betapa susahnya nak jaga cincin.

-musafir-
musafir...jerawat tu lain. awk syg ke dgn jerawat tu bila die dtg? xkan.. yg ni brg ksygan, tu yg sedih bila ilang...

-fiza-
a'a...sedih giler. rasa bersalah sgt.. tu la, mmg bole ganti and da ganti pun. but, btl la perasaan da x sama..hua!! sbb moment die da berubah sket..

tapi, hati ni, syg ni...tetap sama.

tasikmerah said...

aku syak batu tu dalam perut ko la fana... he he...

g x-ray...

Princess Liyana said...

mcm tau je lagu tu..

FaNaQiLa said...

-tasikmerah-
x-ray? huhu..nnt buang masa je..mesti xnmpk sbb batu yg ilang tu kecik jek.. hehe..

-liyana-
penah dgr ek?

lagu pe tu? tajuk n penyanyi sape?
haha..teka lagu di "FaNaQiLa's Blog"!!!!

musafir said...

erm..betul gak ek. hilang mende yg kita sayang. memang sukar untuk diterima..tapi lelama ok la tu...

niaarasis said...

salam cik fana~
nsib baik batu je yg ilang kn.
erm.. usk n dsk tu ape ye?hehe.. nyebok lak :P

FaNaQiLa said...

-musafir-
mmg sedih..smpi hati ni xtenang sepanjang masa. tp bila da ganti. hati ni ok da..

-niarasis-
tula, nasib batu je ilang. kalo cincin, haru la hidupku..
usk n dsk?
bukanla... usk n bsk..

nak tau ke? nnt2la. adela.. syyy!!

mie_amour said...

haaa.....tjuk lagu tu apa eh?dah lama crik xjmpa2 tjuk lagu tu..kehilangan gak tu...cik fana...musti da termakan batu tu...isk...ganti baru...yg lebih mahal...ahahahhaa....kalau mahal sket lagi,ssh nak tanggal...

KiMiE said...

x-ray pon tak guna dah tu..dah jadi sisa pepejal dah..

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com