HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Monday, May 05, 2008

..:Client Place:..

Setelah hampir seminggu aku tidak mengeluarkan post baru, jadi arini aku rasa aku nak wat post la walaupun bukan post ilmiah.

Hari ini buat kali ke 4 aku terpaksa berpraktikum di tempat client. Sebelum2 ni di Seri Kembangan dan Shah Alam. Kini aku di KL, Menara Tun Razak. Walaupun dekat je dgn office, but client yg nila paling byk keje. Hua!!!

Hari ini jugak la buat pertama kalinya dalam sejarah aku drive g keje sengsorang. Hu...
Aku bawah bibah sorang2, tapi ade pulak yg majuk.. (Sori bsk, namaw majuk2 k?)

Berbalik kepada keje aku td, disebabkan office client tu kat KL aku terpaksa membayar parking yg mahal. Tp nasib ble claim. Huh! Kopak cam ni kalo ari2 parking smpai berbelas RM. Habis $$$ aku...

Mmm...Xpela, atlis bila aku g tempat client byk la pengalaman aku dapat. Daripada dok opis ari2 keyin database je. Bosan! Xpun binding or surfing. Haha...Mcm xkeje plak.. Rasa cam xsabar plak nak bis praktikum ni...Lagi sebulan je.. Aku nak kejela..Bila da de gaji, senang sket...Masalah duit pun settle kot. Eh, ke lagi banyak nak belanja nnt. Haha...

Cakap pasal keje n duit ni,

"Macamana cara korang sume carik duit poket tambahan?"
"Adakah korang puas hati dgn keje and gaji yg korang dapat sekarang"
(yg ni kawan2 yg masih student xjawab pun xpe)

Tlg sket kongsi pengalaman and pendapat.

10 komen:

diEla said...

lagi banyak duit masuk, lagi banyak la duit keluar..

cth: gaji beriban. bila dah dekat time nak dapat gaji jek, mula la dah start listing barng2 yang nak di beli. lagi2 time mega sales. rambang mata beb. haha!

kalau bernasib baik dapat bf yang pandai control duit kita takpe gak. takut dapat bf sama-sama kaki shoping. parah! :)

pokok pangkaalnya kita kena pandai berbelanja. jangan boros dan membazir. beli ikut kemampuan dan ikut kegunaan. tak guna kalau gaji besar tap x dapat menyimpan. dan x semestinya gaji kecik x dapat nak hidup selesa.

KiMiE said...

yg gatal g parking mahal2 sapa soh..pdn muka tu..

---> kelat said...

x pueh atiiiiiiii... arrrggghhhhhhhhhhh... sgt sedihhh... dan sgt2 tertekan... huhuhu... tp ape kan daya... kelat tidak punya lain-lain pilihan... huhuhu... sgt kesian kan... dari takda keje... so, keje je ler...

sya yg mnurut perintah...
bkhidmat utk negara...

sekian, makasih...

Hafifi said...

duit tambahan..hehe:)..affiliates la kot,tak pon adsense..:)

astig said...

Hmm.. berbakti pada Universiti Selatan... tau-tau je duet masuk... hik hik hik...

musafir said...

Ha ha..
Suka kalau banyak duit.

t i u n g said...

marilah menabung..
huahua..

Princess Liyana said...

Menabung dari awal:)
Belum keje lagi,so tak tahula gane.
Tapi kat U ni,kalau ada free time, amik keje translate BM ke BI. Check grammar ke. Dapatla duit ckit2. Hehe.

tasikmerah said...

fana,
gaji banyak mane pun tak akan cukup.. so mata kena jaga kerambangannya.. saving kena jadi agenda tetap..

FaNaQiLa said...

-diela-
btl tu diela, lagi byk duit masyuk lagi byk plak kita akan belanja. nila kita manusia. huhu..

-kimie-
xpe syg. nasib ble claim parking tu...

-kelat-
ye pulak ye kelat. yg penting dpt keje kan? dari dok menganggur rugi masa plak.

-hafifi-
ooo cara gitu ek? cara selain dri tu tarak ka? yg sumber duit kita nmpk. kalo internet ni sumber die kurang jelasla.

-astig-
fana juga cam gitu astig. tp skrg da dewasa, kenela carik duit cara lain. hehe...

-musafir-
sy juga suka bila byk duit. ble shopping, jln2, mkn sedap...

-tiung-
fana da lama menabung tpi xbyk. huhu... (hai...bilala nak pandai menabung dgn cara yg betul ni?)

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com