HaKiMi ♥ FaRHaNa ♥ FaMiLy

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

♠ Jom Klik - Hadiah Buat Baby Aisy ♠

Wednesday, May 07, 2008

Teka-Teki

"Teka Teki Teka Tekuk,
Ular mati dalam mangkuk."
[Haha..Ular2, cam ne ko boleh mati dalam magkuk tu?]
ihiks!..nila pantun dua kerat yg aku selalu sebut kecik2 dlu.
lagi 1 yg aku suka,
"Siakap Senohong, Gelama ikan duri,
Bercakap bohong, Lama2 mencuri."
Aku selalu igtkan diri aku tentang tu.
Supaya aku x buat n jadi camtu. Tapi, kita ni manusia hanya insan biasa. Tak boleh lari daripada kesalah walaupun kecik salah tu. Berbohong tu mesti ade, xde 10 kali, 2 kali mesti ade kan?
Macam ni...
Aku sebenarnya ada teka teki nak bagi korang jawab. Jawab tau...
"MACAM MANA KANCIL BOLEH JADI BABI?"
Haa.. cuba teka. Good Luck!

10 komen:

KiMiE said...

Pe jawapan dia aaa??malas nak pikir..

FaNaQiLa said...

marah ke? kene pikir jugak syg..
cepat2. teka.

---> kelat said...

camana kancey bleh jadik babir???

ermmm... ape ye jawapan dia??? ade klu x??? hehehe...

tasikmerah said...

cubaan pertama..

apabila sebuah kancil dipandu secara merbahaya.. pemandu sebuah kereta menyebut.. "bab* punya kancil!!"... he he...

t i u n g said...

si jantan babi
si betina kancil
si anak babi
ngee..

King said...

jawapan tasikmerah betul gak

ataupun..

nampak satu lot tempat parking dari jauh macam kosong jer...

sampai dekat rupa2nya ada kete kancil yg parking, dihimpit oleh dua kete camry ngan accord..

babi!!.. sumpah pemandu kepada kancil itu...........

FaNaQiLa said...

hahaha!!!
Ya, jawapan tasikmerah and King betul! Pandai betul la korang berdua ni soal babi2 ni. Da biasa sebut ek? Pasal tu tau. Kahkah..

Itulah jawapan yg fana tunggu2.

KiMiE said...

ni sah2 de kete kancil potong macam haram ni..len kali salin no plat..meh nak g trajang signal kiri dia..

tasikmerah said...

fana... negeri aku banyak bab*.. kira dah biasa.. ha ha...

cube ko plak teka aku dok negeri mane??.. ha ha

FaNaQiLa said...

-kimie-
xla, xde pun kancil yg dpt bibah yg usk bawak. hahaha...

-tasikmerah-
kalo negeri yg byk bab*... mmm... of course la Selangor. tasik dari Selangor ek?

♠ Aku & Cinta ♠

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
 

Blog Template by YummyLolly.com